Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Перевезти лежачого хворого: як вирішити всі питання?

Перевезення лежачого хворого в лікарню, на медичні процедури або з однієї країни чи міста в інше - складне завдання для його родичів. А перевезення на тривалі відстані стають для багатьох взагалі нереальними, поїздку відкладають, тим часом стан хворої людини погіршується, час здається втраченим і родичі втрачають надію. В таких випадках важливо розуміти, чим небезпечне затягування ситуації, коли людина потребує термінового транспортування. А також знати, на що звертати увагу при виборі кваліфікованого медичного таксі.

До уваги сімей, в яких є лежачі хворі

Безліч сімей, в яких є родичі, котрі не пересуваються самостійно, відчувають масу труднощів. Ситуації можуть бути самими різними: тривала хвороба, інвалідність, післяопераційний період, травма і т.д., коли людина опиняється прикута до ліжка і потребує допомоги. Тривале перебування в нерухомому положенні призводить до погіршення стану як основного захворювання, так викликає серйозні ускладнення, які можуть привести до розвитку інвалідності.

У людини з'являються проблеми зі шкірою, судинами, активністю м`язів, органами дихання, суглобами, системою травлення та іншими органами і системами. Ситуація, коли людина змушена тривалий час перебувати в лежачому положенні, не така проста, як може здатися родичам.

Чому транспортування хворих чи інвалідів має робити спеціаліст 

Іноді бажання родичів скоріше підняти людину, особливо похилого віку, яка тривалий час знаходилася на постільному режимі, закінчується падінням і травмами хворої людини - від легких забоїв до переломів кісток.Тому в таких випадках без спеціального транспорту і кваліфікованого навченого медперсоналу не обійтися. Те саме - щодо ситуацій, коли потрібно перевезти людину з переломами або серйозними травмами, перевезти хворого після інсульту: в таких випадках неправильне транспортування людини навіть на невеликі відстані може стати причиною різкого погіршення стану її здоров'я. А тривале перевезення з країни в країну. А бо з міста в місто без належних умов взагалі може призвести до летальних для людини наслідків.

Медичне таксі: які послуги надає така служба?

Звичайна «швидка» не пристосована для тривалих перевезень важких лежачих хворих та приїжджає виключно на випадки, коли виникає загроза життю: інсульт, інфаркт, автомобільна аварія тощо. Інші виклики для бригади державної медичної швидкої допомоги є непрофільними, тому якщо вам треба перевезти лежачого хворого, то в даному випадку ви можете скористатися послугами приватного медичного таксі, яке відвезе ваших родичів не тільки по Україні, але і в інші країни. Служба медичного таксі виконує: 
  • Транспортування хворих чи інвалідів
  • Допомагає, якщо є необхідність разом з пацієнтом перевезти об'ємні речі, інвалідний візок, посадити два або чотири супроводжуючих поруч з пацієнтом
  • Організовує зустріч або транспортування хворого на вокзал або в аеропорт.
Щоб зробити подорож лежачого хворого максимально комфортною та безпечною, хворих служба медичного таксі надає:
  • спеціально обладнані автомобілі,
  • команду професійних, досвідчених медпрацівників
  • необхідні ліцензії та дозволи по догляду і перевезення тяжкохворих пацієнтів.
Заради забезпечення максимального комфорту людині, який не може пересуватися самостійно, медикам обов'язково потрібно повідомити точний діагноз хворого, ступінь складності стану (існуючі ускладнення), ініціали, а також  точний зріст, вагу, вік пацієнта. Не забувайте надати точні адреси початкового та кінцевого транспортування, терміновість перевезення. 

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм