Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Основні симптоми залежності від антидепресантів

Основні симптоми залежності від антидепресантівСьогодні проблема депресії є досить поширеною. Змінилося і ставлення до цього діагнозу, адже це не лише модна хвороба про яку згадував майже не кожен і ставився до неї легковажно, а і серйозне захворювання яке може становити загрозу життю. тому у таких випадках приймання антидепресантів є поширено практикою. Однак як діяти якщо тривалий прийом антидепресантів призводить до залежності?  З'ясуємо далі.

Антидепресанти не викликають залежності, але при тривалому прийманні організм до них звикає. Якщо людина раптово припиняє їх приймати, у неї можуть виникнути симптоми абстиненції або синдрому припинення прийому антидепресантів. Тобто лікар прописує антидепресант, щоб, наприклад зменшити тривогу. Але, як тільки пацієнт починає відчувати себе краще, він може припустити, що ліки йому більше не потрібні. Тому відповідно він самостійно припиняє їх приймати. Далі виникають симптоми типу захворювання шлунка, тривожні думки.
Це вказуватиме на симптоми відміни.
 
У більшості випадків лікарі рекомендують антидепресанти особам, які страждають як на депресію, так і на розлади, пов’язані з вживанням психоактивних речовин.
Відмітимо, що симптоми відміни антидепресантів є реальною проблемою для багатьох людей, особливо якщо вони тривалий час приймали антидепресанти. 
Зазвичай синдром відміни розвивається протягом кількох днів після припинення прийому ліків і може тривати тижнями.

Основі симптоми синдрому відміни антидепресантів

  1. Коливання настрою, від тривожності та нападів паніки, до збудженості та агресії.
  2. Швидка стомлюваність.
  3. Підвищена пітливість.
  4. Головний біль та запаморочення.
  5. Порушення сну, безсоння, нічні кошмари.
  6. Нудота та блювання.
  7. Діарея.
  8. Галюцинації, дзвін у вухах.
  9. Свербіж. 
Додатково відмітимо, що людям які приймають антидепресанти, також слід уникати вживання алкоголю, оскільки він пригнічує ЦНС, що може тільки погіршити перебіг депресії.
 
На відміну від скасовування психотропного препарату, ефект припинення прийому антидепресантів не пов’язаний із залежністю, а може відображати фізіологічні наслідки його припинення.
 
Тому поступове зниження дози ліків протягом кількох тижнів під наглядом лікаря може допомогти уникнути або мінімізувати симптоми. 
 
Важливо розуміти, що розлади, пов’язані зі зловживанням різного роду речовин, не визначаються фізичною залежністю — справжня боротьба полягає в цій психічній одержимості.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм