Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лікування геморою: як лазер допомагає усунути проблему?

Лікування геморою: як лазер допомагає усунути проблему?Геморой поширене захворювання, що супроводжується збільшенням та набряком вен навколо заднього проходу. Це спричинене підвищеним тиском на них, внаслідок хронічних закрепів, надмірного напруження під час фізичної активності, тривалого сидіння в туалеті.

Залежно від локалізації геморой може розвинутися всередині анального каналу, відомий як внутрішній геморой, або в анальному отворі - зовнішній геморой. До скарг які можуть виникати у пацієнта при захворюванні відносять ректальну кровотечу, появу твердої шишки біля заднього проходу, біль та дискомфорт, свербіж.
 
Однак на жаль розвиток геморою все ще залишається делікатною проблемою, через яку пацієнти відтерміновують звернення до лікаря покладаючись на самостійно призначені свічки та мазі. Таким чином захворювання повторно загострюється викликаючи ряд ускладнень.
 
Сьогодні завдяки сучасним медичним методикам позбутися геморою можливо в короткий термін без необхідності знаходитися в умовах стаціонару. Одним із таких методів є лікування геморою лазером.

Що таке лазерна вапоризація?

Лазерна вапоризація належить до малоінвазивних методів лікування геморою.

Основою дії лазерної вапоризації є використання сфокусованого променя світла для націлювання та зменшення гемороїдальних вузлів. Така точність забезпечує кращі результати та знижує ймовірність ускладнень.

Такий метод лікування геморою показало ряд переваг перед традиційною гемороїдектомією, а саме:
  • Мінімальні ризики та ускладнення.
  • Зменшене пошкодження тканин без залучення сфінктера або слизових оболонок.
  • Зниження ризиків больового синдрому в післяопераційний період.
  • Швидке відновлення та повернення до повсякденного життя (зазвичай упродовж кількох днів).
  • Амбулаторне лікування. Тобто пацієнтові не потрібно витрачати додаткові кошти на лікування та відкладати свої справи на певний період. Вже в день після проведення операції можливо повернутися додому.
  • Ефективність як при внутрішньому, так і при зовнішньому типах геморою.
  • Мінімальні рубці після дії лазера.
  • Відсутність рецидивів захворювання.
Також відмітимо, що даний метод геморою є безпечним для пацієнтів із групи високого ризику, тобто тих які мають певні захворювання в анамнезі або досягли похилого віку. Малоінвазивний характер процедури знижує ризик ускладнень.

Особливості проведення процедури

Видалення гемороїдальних вузлів  є безпечним та ефективним методом лікування, яке не просто полегшує життя з гемороєм, а й повністю усуває його.
 
Попередньо перед проведення малоінвазивної процедури пацієнт отримує консультацію лікаря колопроктолога, який обов’язково бере до уваги виниклі симптоми, тяжкість захворювання та загальний стан здоров’я пацієнта.
Під час лазерного лікування геморою, пацієнту зазвичай вводять місцеву анестезію або седацію.
Лікар вставляє дзеркало, робить невеликий прокол нижче дистальної точки гемороїдального вузла. Далі під час видалення гемороїдальних вузлів дії лікаря полягатимуть у точному введенні в них тонкого лазерного зонда (променя). Так завдяки інтенсивній кількості тепла лазерне волокно розміщене всередині кожного гемороїдального вузла припікає і закриває кровоносні судини. Таким чином припиняючи гемороїдальний артеріальний потік, що живить гемороїдальні сплетення та спричиняючи зменшення гемороїдального вузла. Це своєю чергою знижує ризики кровотечі в післяопераційний період та безпосередньо під час оперативного втручання.

Подача енергії відбувається відповідно до стадії та розміру геморою.

Тривалість процедури сягає від 30 до 60 хв. 

Акцентуємо, що лазерна вапоризація є точною малоінвазивною процедурою, тобто оточуючі тканини не зазнають впливу лазера.

Після видалення геморою лазером, лікар рекомендуватиме внести певні зміни у свій спосіб життя на регулярній основі. Насамперед це уникання напруження під час відвідування туалету, достатнє вживання рідини, раціон з переважанням клітковини (овочі та фрукти, цільні зерна).

Враховуючи, що однією з головних проблем людей, які прагнуть позбутися геморою, є страх болю та дискомфорту, пов’язаного з операцією. Лазерна вапоризація в проктології це ключ до швидкого позбавлення геморою та повернення до повноцінного життя, без болю та тривалого відновлення.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм