Перевозка больных

Безпліддя можна вилікувати

Нещодавно у Києві відбувся найбільший медичний форум для лікарів-акушерів та гінекологів – Міжнародний форум репродуктивної медицини 2016. Цей знаковий освітній захід регулярно проводить лідер у сфері репродуктивної медицини - центр репродуктивного здоров’я «Мати та дитина».

Понад 300 спеціалістів з усієї країни зібралися, щоб обговорити найболючіше питання сьогодення – безпліддя, окреслити програму та кроки вирішення цієї проблеми. Усі присутні на форумі мали змогу ознайомитись з новітніми методиками та досягненнями репродуктивної медицини та отримати консультацію досвідчених фахівців. 

Медичний центр «Мати та дитина» - лідер в області репродуктивної медицини

Завдяки постійній співпраці з іноземними медичними та навчальними центрами по програмі IFRM, медичний центр «Мати та дитина» є лідером в області новітніх репродуктивних методик та програм.

Щотижня до центру звертаються кілька тисяч пар, які отримують фахову консультацію, проходять лікування з залученням новітніх технологій, та нарешті стають щасливими батьками.

Вже понад 5 років поспіль медичний центр «Мати та дитина» активно проводить освітні заходи та конференції для акушерів-гінекологів з усієї України. А на базі медичного центру поглиблюють свої знання та проходять практику слухачі кафедри акушерства, гінекології і медицини національної медичної академії післядипломної освіти.

Наталя Данкович, генеральний директор медичного центру «Мати та дитина» розповіла про досягнення компанії та про те, як розвиваються в Україні репродуктивні технології.

Наталя Олександрівна, розкажіть, будь ласка, про роботу вашого центру.

-  У наступному році наша компанія буде святкувати 10-річчя своєї плідної роботи на ринку України. Нам вдалося зайняти позицію лідерів, і ось уже 3 роки, як ми з успіхом її утримуємо. Основний напрямок роботи медичного центру «Мати та дитина» - це лікування безпліддя, як жіночого, так і чоловічого.

Окрім того, ми запатентували IFRM – навчальну програму для лікарів-гінекологів по діагностиці та лікуванню безпліддя. IFRM включає також усі новітні технології та методи лікування в цій сфері.

Ми практикуємо такий підхід, який на мировому рівні визнаний, як найбільш ефективний, - це навчання лікарів та стажування на робочому місці. Тобто ми запрошуємо до себе лікарів з регіонів та безпосередньо на робочому місці навчаємо методикам ембріологічним, допоміжним репродуктивним технологіям, операційній активності. Тобто фактично ми є клінічна база для підготовки спеціалістів.

Окрім того, наша компанія регулярно проводить медичні конференції та дискусійні клуби для спеціалістів репродуктивної медицини та лікарів-гінекологів.

А досвіду у фахівців центру «Мати та дитина» більше ніж достатньо. Більше половини лікарів — фахівці вищої кваліфікаційної категорії. Є чимало лікарів з науковими ступенями. Багато років медичний центр «Мати та дитина» є членом європейської, американської та української асоціації репродуктивної медицини.

Ми маємо розроблений стандарт ведення пацієнтів. На сьогодні наша компанія складається із 4 підрозділів і нараховує 250 співробітників, серед яких 60 лікарів різних спеціальностей.

Вже влітку цього року медичний центр «Мати та дитина» отримає сертифікацію за стандартом ІСО 9001:2015. А відтак, підтвердить високу якість послуг та статус професіонала в галузі репродуктивній медицині.

Останнім часом які здобутки у сфері репродуктивної медицини?

- Я можу із впевненістю сказати: репродуктивна медицина в Україні є однією з галузей медицини, яка найкраще розвинута серед інших галузей. Репродуктивні технології і інновації, які є в Україні, абсолютно нічим не відрізняються від європейських.

Сьогодні репродуктивні технології в Україні дозволяють заморожувати яйцеклітини, що допомагає зберегти генетичний матеріал «молодим» і використати його згодом, коли жінка буде до того готова. Також є можливість обстежити, обрати та ввести в організм майбутньої матері генетично здоровий ембріон.

Можна зробити генетичний відбір, генетично перенести здорову дитину, і на етапі виношення вагітності знову ж з'явилося нове в медицині. Це скрінінг по крові матері на генетичну патологію у плоду. Ці техніки застосовуються останні 5 років. По крові матері можна сказати, це буде хлопчик чи дівчинка і на 99.9% виключити всі можливі патології, які раніше  ніхто не міг собі уявити.

Тепер такі технології стануть доступними територіально не лише у Києві. З квітня цього року запрацював медичний центр «Мати та дитина» у Житомирі. І це тільки початок регіональної експансії.

Для пацієнтів це зручно: вони економлять кошти на дорозі, готелях, переїздах і т. д. І ще одне: все-таки вдома і стіни допомагають. Пацієнти приходять до лікаря, який знаходиться біля них. Тобто вихід регіональний  - це наша стратегія, і ми продовжуємо її розвивати.

Які досягнення вашої компанії за останні роки?

- Зросла якість послуг, які ми надаємо. Ми досягли європейських стандартів і навіть випередили їх. В той час, коли Європа жорстко перейшла на переніс лише одного ембріона, ми робимо запліднення одразу двома ембріонами. І тому ефективність нашої роботи вища порівняно з європейським рівнем. Так за минулий рік ефективність серед усіх проведених програм склала 49%.

Дуже високі проценти ефективності у програм донації та сурогатного материнства. Тут цей показник взагалі сягає 70-80%, і навіть з першої спроби.

До нас їдуть іноземні пацієнти із 17 країн світу. Наприклад, з Ізраїлю ми приймаємо на постійній основі до 15 пацієнтів на місяць.

Наскільки доступні ваші послуги для звичайної української сім’ї?

Зараз ми проводимо велику кількість соціальних проектів, коли ми робимо ціни більш доступними для пацієнтів. Так, зараз в нашому центрі діє програма, вартість якої складає лише 45 тис. грн. Хоча коли сім’я на протязі 20 років не може завагітніти, а потім нарешті стає батьками – це насправді безцінне.

Але до нас  часто звертаються складні пацієнти або пацієнти у віці, у яких за плечима – довгі роки консервативного лікування безпліддя. А з віком дуже знижаються шанси на вагітність. Тому важливо знати і пам’ятати про те, що треба вчасно звертатися по допомогу до лікаря: якщо є безпліддя, тобто на протязі року у сімейної пари немає вагітності – це явний привід звернутися до центру планування сім’ї або центру репродуктивної медицини.

Більш докладно на сайті http://mdclinics.com.ua/ 

Читайте також: Завести детей без секса: миф или реальность?

Автор: Ирина Жихарева
© Медицинский портал Здоров-Инфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм