Перевозка больных

Лазерна корекція зору в клініці Oculus

Лазерна корекція зору в клініці OculusВи страждаєте від явного порушення зору? Окуляри чи контактні лінзи не завжди зручні для вас у повсякденних ситуаціях. Ваш шанс відновити ефективність очей – це лазерна корекція зору. Коли це можна робити, чи боляче це і наскільки це ефективно?

Якщо ви носите окуляри і почуваєтеся в них незручно, напевно, ви мрієте позбутися від них раз і назавжди. Раніше в таких випадках про гостроту зору можна було забути. Однак сьогодні існують сучасні методи лікування, завдяки яким можна назавжди усунути дефект зору. Це лазерна корекція зору в клініці Oculus, яка, на відміну від окулярів чи контактних лінз, не виправляє дефект, а усуває його. Лазер відновлює працездатність очей — до пацієнта повертається гострота зору.

Це процедура, яка проводиться під місцевою анестезією. Пацієнт весь час перебуває у свідомості та на зв’язку з лікарем. Під час процедури лікар направляє лазер в око і змінює форму рогівки, щоб направляти заломлені нею сонячні промені на сітківку. Для корекції зору використовуються сучасні безпечні лазери, які, наприклад, вимикаються, якщо пацієнт відвернеться. Таким чином, немає ймовірності того, що лазерне світло буде спрямовано не в те місце.

Очі є одночасно дуже важливим і надзвичайно чутливим органом. Перевірте наявні препарати. Процедура болюча? Якщо ви вирішили пройти лазерну корекцію зору, вам не варто турбуватися про біль. Процедура проводиться під анестезією, тому ви не відчуваєте болю. Під час процедури ви можете відчути лише легкий дискомфорт, але нестерпного болю немає. Після операції дотримуйтеся вказівок лікаря щодо гігієни очей. Одним з них також може бути використання крапель, в тому числі, що запобігають кон'юнктивіт.

Кому корисна лазерна корекція зору

Лазерна корекція зору ефективна і безпечна, але не завжди її можна використовувати. Існують певні обмеження щодо віку і стану здоров'я пацієнта, а також типу дефекту, з яким він бореться. Лазерну корекцію зору не можна проводити особам молодше 20 років. Пацієнт, який його проходить, повинен мати стабілізований дефект зору. В іншому випадку лікування буде неефективним. Інші офтальмологічні протипоказання включають наявність катаракти або глаукоми або сильне загострення вади протягом останнього року, а також запальні захворювання очей і сітківки. Лазерну корекцію зору не можна проводити людям з кардіостимуляторами та пацієнтам з аутоімунними захворюваннями. Тимчасовим протипоказанням є вагітність і годування груддю.

Які вади усуває лазерна корекція зору

Це насамперед такі найпоширеніші в суспільстві захворювання, як короткозорість, далекозорість та астигматизм.

У короткозорих пацієнтів лазер спричиняє сплощення рогівки, оскільки очна система занадто сильна, а світлові промені неправильно фокусуються перед сітківкою. При далекозорості лазерна корекція зору полягає в зміцненні системи ока за рахунок видавлювання рогівки і направлення світлових променів на сітківку. Зір також можна виправити у людей, які борються з астигматизмом, тобто неправильною кривизною рогівки. У таких випадках лазер вирівняє поверхню рогівки і, як наслідок, світлові промені будуть правильно сфокусовані на сітківці, і пацієнт буде бачити чітко і чітко.

Лазерна корекція зору — ефективність

Більшість пацієнтів відзначають миттєве поліпшення. Відразу після процедури повертається гострота зору, одужання проходить швидко і безболісно. Можна навіть повернутися до роботи та виконувати повсякденні обов’язки наступного дня.

Зазвичай лазерну корекцію роблять за життя. В результаті відбувається постійне поліпшення гостроти зору - повне або часткове, в залежності від ступеня прогресування дефекту до процедури. Умовою стійкого ефекту є проведення процедури при стабілізації дефекту. Це не може бути раніше 20 років або в період, коли вада значно загострюється за короткий проміжок часу.