Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Українців безкоштовно обстежать на рак шкіри

Всеукраїнський тиждень діагностики раків шкіри

25 квітня 2013 року
о12:30 в приміщенні Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика головні спеціалісти Міністерства охорони здоров’я України проведуть прес-конференцію з нагоди відкриття Всеукраїнського тижня діагностики раків шкіри.

 

В прес-конференції візьмуть участь:

1. Заступник міністра охорони здоров’я Олександр Толстанов.
2. Головний дерматовенеролог МОЗ Олександр Літус.
3. Головний онколог МОЗ Ігор Седаков.
4. Головний терапевт МОЗ Василь Нетяженко.
5. Головний офтальмолог МОЗ Сергій Риков.
6. Координатор проекту «День меланоми в Україні» Ольга Богомолець
 
Одразу після прес-конференції спеціалісти проведуть перший в Україні міждисциплінарний онлайн-семінар для профільних лікарів усіх областей України та країн СНД. Мова йтиме про нові методи боротьби, профілактики та діагностики раків шкіри. У реальному часі семінар слухатимуть більше 10 000 дерматовенерологів, онкологів, терапевтів та офтальмологів. 
 
Всеукраїнський тиждень діагностики раків шкіри проходитиме з 13 по 19 травня 2013 року на території всієї країни. Уперше в Україні до вирішення проблеми раків шкіри підійдуть на міждисциплінарному рівні. За цей період фахівці чотирьох спеціальностей з більш ніж 700 державних та приватних клінік із усієї України безкоштовно оглядатимуть усіх пацієнтів: до проекту долучилися дерматовенерологи, онкологи, терапевти, а також офтальмологи, оскільки нині українці незнайомі з існуючим ризиком утворення меланоми райдужної оболонки ока.   
 
17 травня, в рамках Всеукраїнського тижня діагностики раків шкіри, пройде всеукраїнський День меланоми, у цей день спеціалісти зосередять зусилля на кампанії з діагностування, лікування й профілактики саме меланоми і таким чином підтримають панєвропейський проект «Євромеланома».
 
Окрім скринінгу, одна з першочергових цілей проекту – проінформувати громадян про шкідливість надмірного перебування на сонці та навчити їх правилам профілактики шкірних онкологічних захворювань. 
 
Завдання проекту:

1. Надати українцям безкоштовний доступ до сучасних скринінгових методів обстеження пігментних новоутворень шкіри;
2. Покращити виявлення та реєстрацію раків шкіри на ранніх стадіях, що дозволить суттєво знизити смертність від цієї групи захворювань;
3. Сформувати відповідальне ставлення українців до свого здоров’я.
 
Для забезпечення найбільшої ефективності й легкості проходження скринінгових оглядів розроблено зрозумілий клінічний маршрут пацієнта.
 
Акредитація ЗМІ:
(044) 206-91-11
(093) 452-48-63
serhiymalyk@gmail.com
 
Місце проведення: м. Київ, вул. Дорогожицька, 9, 4-поверх
Дата прес-конференції: 25.04.2013 р.
Початок прес-конференції: 12:30

Карта проезда

 


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED