Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медичне перевезення «МедТаксі»: як травмованого моряка транспортували із Франції в Україну

Служба медичних перевезень 12 травня Служба медичних перевезень «МедТаксі» розпочала безпрецедентне в історії компанії перевезення пацієнта з Франції в Україну. Бригада служби повернулась до Києва 16 травня. Це був громадянин Азербайджану, моряк, який отримав тяжку травму на кораблі. Андрій Юрійович Каспаревич, керівник Служби медичних перевезень «МедТаксі», розповів подробиці поїздки.

Пацієнта забирали з лікарні в місті Руан, що знаходиться неподалік Парижу, і транспортували до Львова. Перевезення зумовлене серйозними травмами – на чоловіка впала кришка люка на кораблі. В результаті – пневмоторакс легень, зламані та роздроблені кості тазу, ниркова недостатність. В такому стані авіаперевезення заборонені.

Пацієнт переніс 4 операції з реконструкції кісток тазу та стегна. Характер травм серйозний, потребує довготривалого лікування. Його пацієнт міг отримати або в рідній країні, або в державі, яка має необхідні міжнародні домовленості щодо лікування. Такою країною виявилась Україна. У Франції воно коштувало б занадто дорого.

Персонал «МедТаксі» зустрів деякі труднощі за час поїздки. Страхова компанія з Москви не надала перекладача, який би міг оперувати медичною термінологією. «МедТаксі» оперативно вирішило це питання, забезпечивши поїздку кваліфікованим перекладачем.
Пацієнт, чоловік приблизно 60 років, з самого початку був в тяжкому стані. Він працював в морі з 20 років, і, отримавши таку серйозну травму в такому віці, дуже занепав духом. Погіршувала ситуацію відсутність спілкування протягом 1, 5 місяців, які він провів у Франції.

Спочатку чоловік був у вкрай депресивному стані: тяжкість ситуації призвела до появи думок про небажання жити. Чоловік, який прослужив в морі 40 років, плакав  таким його побачила бригада «МедТаксі» вперше.

Вони взяли на себе моральну підтримку пацієнта. Фельдшер вів підбадьорюючі розмови, потроху вселяючи оптимізм в пацієнта. З кожним кілометром моральний стан чоловіка покращувався. Якщо при виїзді з Руану він лише лежав, то, під’їжджаючи до львівської лікарні, перемістився в положення напівсидячи.

Читайте також: Как транспортировать лежачего больного 

Для пацієнта перетин кордону з Україною був дуже довгоочікуваною подією. Як тільки автомобіль служби медичних перевезень перетнув кордон, чоловік відчув себе вдома, далось взнаки спільне минуле двох країн, які були у складі СРСР.
В лікарні Львова пацієнта вже чекали, йому відразу ж провели детальний огляд и призначили необхідні діагностичні тести. Служба медичних перевезень чекає одуження пацієнта, щоб доставити його додому в Баку.

Азербайджанська судноплавна компанія довго шукала підходящу службу для перевезення, и довго проводила переговори з службою «МедТаксі». Андрій Юрійович: «Нас вибрали, тому що ми надаємо:
  • відкриту і зрозумілу інформацію на офіційній сторінці в мережі - http://medtaxi.com.ua/;
  • співпрацю через офіційний договір, який зараз сприймається більш як виключення, а не як правило;
  • валютний рахунок.
Читайте також: МедТакси - перевозка больных Киев, Украина, СНГ, зона АТО

Також ми беремо на себе додаткову відповідальність.» МедТаксі вели переговори зі страховою компанією та закладами охорони здоров’я. Вони розробили оптимальну логістичну схему перевезення. В сумі це забезпечило успішну поїздку, позитивний результат для пацієнта і судноплавної компанії. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED