Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Миколаївські новатори створили обладнання, яке допоможе рятувати життя немовлятам

Переможці міжнародного чемпіонату Golden ByteОбладнання було створено в рамках міжнародного чемпіонату «Golden Byte – 2018», що проходив в столиці України 19-20 травня. В одній з 10 номінацій перемогла команда «MedLED», яку представляли студенти та викладачі Чорноморського національного університету ім. Петра Могили.

Проект, що отримав перемогу – медичне обладнання для лікування підвищеного білірубіна (жовтуха) в новонароджених. Білірубін – це токсичний пігмент, який у немовлят безпосередньо після народження не може вивестись з організму. Зараз для цього використовують спеціальне освітлення, але таке обладнання в українських лікарнях залишає бажати кращого. А нова розробка допоможе позбавитись від всіх недоліків наявного обладнання. Також вона має суттєву перевагу – доступність ціни.

Окремо для обладнання розроблений мобільний додаток, який спрощує управління, підвищує комфорт для дитини та збільшує ефективність терапії. Розробники інноваційного продукту стверджують, що перемога на конкурсі – лише допоміжний етап, який допоможе в реалізації більш важливої цілі – сертифікації обладнання. Ця процедура складна та потребує значних витрат.

Чемпіонат «Golden Byte» - це унікальна можливість молодим амбіційним людям заявити про свої таланти та ідеї. Його засновники мають на меті допомагати молоді створювати інновації та бізнес-ідеї, знаходити інвесторів та відкривати Україну, як країну з великим IT потенціалом.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED