Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Через укус комара жінка заразилась паразитами

Жінка в Харьківській області заразилась гельмінтами через укус комараНа Харківщині зареєстрували дирофіляріоз. Джерело інформації – Харківський обласний лабораторний центр.

Повідомляється, що хвороба спіткала жительку Дергачівського району. Вона виявила у себе в грудній клітині пухлину і пішла до центральної районної лікарні на прийом до лікаря. Медики призначили хірургічне втручання та в його процесі встановили діагноз.

Дирофіляріоз – діагноз, який кожного року ставлять лікарі Харьківської області. Це захворювання трансмісивного паразитарного характеру. Воно передається через укуси комарів та інших кровосисних комах.

Джерело інфекції дирофіляріозу – коти, собаки та інші хижі тварини. Збудниками хвороби виступають гельмінти тонкої ниткоподібної форми. Вони викликають очну та підшкірну форму захворювання. При укусі комара в організм людини потрапляють личинки паразита, які виростають там до значних розмірів, можуть досягати 30 см.

Щоб не заразитись дирофіляріозом, потрібно стежити за здоров’ям домашніх тварин. Буде корисним лікування в рамках профілактики. Бажано не відпускати тварин гуляти ввечері в місця, де є багато комарів. В домі поставити спеціальну сітку для захисту від комах. Знищувати комарів і використовувати всі можливі методи, щоб захиститися від них.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED