Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

З наступного року медичні заклади, що не приєднались до реформи, не отримають фінансування

Фінансування медичних закладів 2019З 2019 року Міністерство охорони здоров’я не буде фінансувати заклади охорони здоров’я, які не встигли втілити медичну реформу. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби міністерства.

Заклади надання медичної допомоги, які не реалізовують положення медичної реформи, зможуть отримувати державне фінансування тільки до кінця поточного року. З початком наступного року таким закладам доведеться покладатись лише на місцеву владу. Вона повинна буде самостійно шукати кошти, щоб забезпечити фінансування медичних закладів, що не перейшли на новий спосіб надання медичної допомоги.

До закінчення 2018 року перед медичними закладами стоїть завдання укласти договори з Національною службою здоров’я. Після цього вступить в дію принцип, за яким нарахування доходу лікарям буде залежати від кількості пацієнтів, з якими вони уклали декларації на надання медичних послуг. Також для цього потрібно виконати деякі вимоги. Зокрема, потрібно забезпечити пацієнтам можливість записатись до лікаря з допомогою телефонного дзвінка.

Медичні заклади також повинні на місці брати аналізи, які вказані в переліку послуг. Потрібно забезпечити взаємодію закладу з електронною системою охорони здоров’я та укласти договори з пацієнтами.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED