Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Сьогодні в Україні відзначають День медичного працівника

Сьогодні в Україні відзначають День медичного працівникаУ третю неділю червня традиційно в Україні відзначається День медичного працівника. Цього року свято припало на 18 червня. Нині згадка про медиків в Україні є особливо актуальною, на тлі поступового розгортання медичної реформи.
 

В День медичного працівника згадується праця не лише лікарів, а й медичних сестер, фельдшерів, лаборантів, санітарів та всіх тих, хто робить можливим лікування в нашій країні. Для цих людей надзвичайно важливою є людська вдячність та розуміння того, як багато вони роблять, яка часто важка у них праця.

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook закликала всіх долучитися до спеціального флеш-мобу, приуроченого до професійного свята лікарів #Дякуюмедику!

«Бути медиком в Україні нелегко. Натомість я особисто знаю багатьох медичних працівників, які всупереч складним обставинам, день у день, сумлінно виконують свої обов’язки та рятують життя», – написала пані Супрун. Вона пропонує кожному на своїй сторінці у соціальній мережі написати історію вдячності конкретному медичному працівникові та розмістити її під хештегом #Дякуюмедику! Тоді так багато людей зможе дізнатися про конкретні добрі справи конкретної людини.

Лякарям в Україні дійсно дуже складно: низькі заробітні платні, важкі умови праці, дефіцит кадрів, все це робить їхнє життя непростим. Медична галузь в Україні десятки років залишалася корумпованою, довіра до медицини різко впала. Щоб усе це змінити, необхідно поважати працю лікарів та забезпечити їм гідні умови життя і праці.

В нашій державі багато талановитих, старанних, відданих справі медичних працівників, які просто хочуть професійно розвиватися та допомагати своєю працею людям. Щоб уникнути відтоку кадрів за кордон, варто зробити все, щоб і в Україні можна було нормально працювати. Сподіваємося, уже зовсім скоро так воно і буде.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED