Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Весняна активність гормонів: перші симптоми венеричних захворювань

Гормони і симптоми венеричних захворюваньНавесні наш настрій покращується не просто так, на це впливає збільшення рівня гормонів в крові. Це відбувається тому, що світловий день стає довшим.

Адже світло потрапляє на сітківку ока і змінює циркадні ритми організму. Під його впливом починається активне виділення гормонів серотоніну та мелатоніну. Висока концентрація серотоніну викликає радість, прилив сил, поліпшення уваги, а головне – підвищення лібідо. У зв’язку з цим варто згадати, як проявляють себе перші симптоми захворювань, що передаються статевим шляхом.

Поширені захворювання

Захворювання, що передаються статевим шляхом, можна умовно поділити на менш та більш тяжкі. До першої групи входять трихомоніаз, хламідіоз та інші інфекції. До другої групи належать такізахворювання:
  • гонорея;
  • герпес статевих шляхів;
  • сифіліс;
  • СНІД.
Деякі захворювання піддаються лікуванню антибіотиками. Герпес статевих шляхів та синдром набутого імунодефіциту сучасна медицина поки не може вилікувати. 

Як зрозуміти, що відбулось зараження хворобою?


До симптомів трихомоніазу належать незвичайні пінисті виділення та свербіж в зоні статевих органів. Цією інфекцією можна заразитись і побутовим шляхом, але відсоток таких пацієнтів досить низький.

Хламідіоз себе проявляє схожим способом. Але до попередніх симптомів додається ще біль при сечовипусканні. Це захворювання може призвести до тяжких наслідків – безпліддя у жінок.

Гонорея проявляється через декілька днів після зараження. Перший симптом: біль та відчуття різі при сечовипусканні, особливо в кінці процесу. Можливе підвищення температури тіла чи відчуття тягучої болі внизу живота. Починаються виділення, вони можуть бути гнійними з жовто-зеленим відтінком чи кров’янистими. Інфекція поширюється висхідним шляхом, поширюючи запальний процес на матку, труби і яєчники.

Герпес статевих шляхів має інкубаційний період 3-7 днів. Після цього часу на статевих органах з’являються почервоніння та пухирці. Вони лопаються та утворюють болючі ранки. При цьому погіршується загальне самопочуття та підвищується температура тіла.

Інкубаційний період розвитку сифілісу займає три тижні, хоча в деяких випадках він може мінятися. Після цього з’являється невеликого розміру червона пляма на статевих органах. Вона поступово ущільнюється, збільшується і набуває форми горошини. В центрі цього утворення з’являється твердий шанкр (виразка зі щільними краями), в якому відбувається розпад тканин. Якщо не лікувати хворобу, то настає вторинний період, який займає 3 або 4 роки.

Симптоми СНІДУ можуть проявити себе через 4-5 місяців після зараження або через декількох років. Виникає загальна слабкість, різке зниження ваги, збільшення лімфатичних вузлів, розлади шлунку, постійно підвищена температура тіла. Заражені імунодефіцитом страждають різними захворюваннями, в тому числі онкологічними.

Нас оточує безліч інформації про необхідність оберігатись. Ми чуємо про це часто з різних джерел масової інформації. Проте статистика свідчить, що рівень захворювань, що передаються статевим шляхом, росте безупинно. Тому навіть якщо вас переповнюють почуття, не забувайте про ризики для свого здоров’я.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм