Перевозка больных

Вірус папіломи людини у чоловіків

Вірус папіломи людини у чоловіківВПЛ у чоловіків і жінок може стати причиною розвитку серйозних ускладнень. Вірус провокує появу на шкірних покривах і слизових оболонках новоутворень - папілом, які нагадують бородавки і можуть під впливом несприятливих факторів трансформуватися в ракові пухлини.

Сьогодні в медицині відома велика кількість різновидів цього вірусу, 70% людей у ​​світі є його носіями. Захворювання зустрічається в рівній мірі у чоловіків і жінок. Як правило, інфікування відбувається статевим шляхом. Інфекція потрапляє в організм через уражені слизові оболонки.

Характеристика та опис проблеми

ВПЛ у чоловіків - інфекція, яка характеризується появою на статевому члені, на крайній плоті, шкірному покриві мошонки, а також в області анального отвору і промежини поодиноких або множинних бородавок або гострих кондилом. У деяких випадках патологія вражає сечовипускний канал. Бородавки являють собою м'які горбки тілесного кольору, безболісні на дотик.

Цей вірус може спровокувати розвиток онкології, але в медицині на сьогоднішній день розроблена достатня кількість методів його лікування. У чоловіків така патологія зустрічається часто у віці від вісімнадцяти до двадцяти п'яти років. Носій інфекції становить небезпеку для свого статевого партнера, так як він може заразитися під час статевого акту. Інші члени сім'ї можуть інфікуватися контактно-побутовим шляхом, наприклад, через постільну білизну або рушник.

Вірус ВПЛ у чоловіків проявляється не відразу, інкубаційний період може становити від одного місяця до одного року. Вірус починає активуватися при значному зниженні імунітету.

Причини появи патології


Як відомо, причини ВПЛ у чоловіків криються в інфікуванні представника сильної статі під час статевого контакту або побутовим шляхом. Інфекція проникає в шкірний покрив і слизові оболонки через мікротріщини. Вірогідність зараження при статевому акті становить 60%. Здоровий імунітет може впоратися з атакою вірусу, але при його значному зниженні інфекція проникне в здорові клітини.

Активується патологія при впливі багатьох несприятливих чинників:
  • тривалі фізичні навантаження, стреси;
  • виснаження організму;
  • наявність інших ЗПСШ.

Симптоми і ознаки


Зазвичай симптоми ВПЛ у чоловіків тривалий час не виявляються. Головною ознакою патології є формування на шкірі і слизових оболонках в ділянці паху і ануса, статевого члена і мошонки папілом і кондилом, бородавок, які не відрізняються за кольором від здорових ділянок шкірного покриву. Кондилома виступає різновидом папіломи, кріпиться до шкіри ніжкою. Такі прояви можуть бути множинними. Нерідко вони зливаються між собою, формуючи цілі колонії, а за своїм зовнішнім виглядом нагадують цвітну капусту.

Діагностика


Діагностика ВПЛ у чоловіків передбачає проведення додаткових методик дослідження. Зазвичай призначаються:
  1. Лабораторні аналізи крові і виділень з уретри. Це дає можливість визначити ДНК вірусу.
  2. Уретроскопія, за допомогою якої досліджується сечовипускальний канал.
  3. Проведення біопсії папілом з метою виявлення ракових клітин.

Лікування


Після постановки діагнозу лікар розповість, як лікувати ВПЛ у чоловіків. Від даного вірусу неможливо повністю позбутися, лікування спрямоване на усунення проявів захворювання, досягнення тривалих ремісій. В ході терапії пацієнт повинен утримуватися від будь-яких статевих контактів для запобігання поширенню вірусу. Імунітет людини повинен бути укріплений, для цього під час терапії пацієнту рекомендується дотримуватися дієти і виконувати помірні фізичні навантаження.

Результати лікування будуть залежати від загального стану пацієнта, наявності супутніх патологій, а також від можливого розвитку онкологічного захворювання.
 

Міське спеціалізоване відділення репродуктивного здоров'я при КМКЛ № 6 - провідний в Україні організаційно-методичний центр по діагностиці і лікуванню безпліддя. Основний напрямок роботи - збереження і відновлення репродуктивного та сексуального здоров'я, в тому числі реабілітація природної фертильності (плодючості), безпліддя і боротьба з цим явищем.

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED