Перевозка больных

Радикуліт - як відрізнити серед інших видів болю в спині

Радикуліт — як відрізнити серед інших видів болю в спиніГострий, різкий або незначний біль в спині відчувала, мабуть, кожна людина. Так чи інакше таке явище дуже часто виникає під час невдалого руху, після навантажень та фізичних вправ. Причини болю в спині бувають різні: від простих запалень м’язів до серйозних проблем. Проте нерідко хронічні прояви болю в спині називають радикулітом. Що це за захворювання та як його відрізнити від інших, розповіли спеціалісти Інституту вертебрології та реабілітації. Деталі лікування болю у спині на www.IVR.ua.

Причини та прояви радикуліту

Радикуліт — це запалення або пошкодження спинномозкових нервів. До речі, нервові корінці на латиниці називаються — радікулюс. Причиною їхнього запалення чи пошкодження можуть бути здавлення, інфекційні ураження, пошкодження міжхребцевих дисків.

Найчастіше зустрічається форма радикуліту поперекового відділу. Адже саме ця зона зазнає найбільшого навантаження під час сидіння чи руху людини.

Причини радикуліту

Радикуліт — це вершина айсбергу, кінцевий прояв проблем із хребтом. Тому розглядати його як самостійну хворобу замало. Як правило, основна причина захворювання — порушення статики хребта.

У нормі хребет людини нерівний, у ньому є фізіологічні вигини. І конфігурація міжхребцевих дисків якраз  влаштована таким чином, щоб забезпечувати правильне положення хребта. Але в ідеалі це можливо лише, коли людина стоїть або ходить — у такому разі на хребет немає додаткової напруги. Під час сидіння ж відбувається сплющення поперекового відділу. Навантаження припадає на передню частину диску, що спричинює його зміщення. Саме це призводить до радикуліту.

Провокує радикуліт:
  • переохолодження;
  • підняття ваги та перенапруження;
  • інфекції — ураження мієлінової оболонки;
  • вікові зміни хребта, остеохондрози;
  • стреси, мимовільні напруження м’язів.

Симптоми радикуліту

Як же відрізнити радикуліт від інших проявів болю в спині? Перш за все радикуліт проявляється під час різких рухів та невдалих положень тіла. Серед симптомів  — різкі болі в спині, скованість рухів, неможливість максимально нахилитися чи зігнутися. Також варто звернути увагу на біль при поворотах у бік.

Радикуліт — як відрізнити серед інших видів болю в спині

Як лікують радикуліт?

Лікування болю в спині при радикуліті проводиться в два етапи:
  1. Гостра фаза — за допомогою протизапальних препаратів знімаються сильні больові синдроми.
  2. Терапія, яка полягає в комплексному підході до проблеми. Самі лише мазі, таблетки та гелі не дають стійкого результату. Обов’язково призначається фізіотерапія, лікувальні фізкультура та вправи, курс масажу та остеопатії.
Саме такі методи лікування радикуліту застосовують у клініках Інституту вертебрології та реабілітації. Сьогодні філії вже є в декількох містах України: Київ, Львів, Івано-Франківськ. Адреси та більш докладну інформацію дізнавайтесь на офіційному сайті IVR. 

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED