Перевозка больных

Лікування геморою: медикаментозні методи та хірургічні втручання

Лікування геморою: медикаментозні методи та хірургічні втручанняГеморой є розширенням венозних судин заднього проходу, що призводить до неприємних симптомів, таких як свербіж, біль і кровотеча.  Для його лікування існують медикаментозні методи та хірургічні втручання (1). На особливу увагу заслуговують види Реліф свічок, які ефективно справляються з симптомами геморою.

Медикаментозні та хірургічні методі лікування геморою

Медикаментозні методи лікування геморою включають застосування мазей, свічок, таких як Реліф Про, які сприяють зменшенню запалення, загоєнню тріщин і зменшенню больових відчуттів. Багато з них відновлюючі компоненти, які допомагають зменшити набряки та покращити кровообіг у ділянці прямої кишки. Однак медикаментозне лікування не завжди приносить довгострокові результати, але дуже ефективно полегшує симптоми.

Якщо медикаментозні методи не дають бажаного ефекту, лікар може рекомендувати хірургічне втручання. Існує кілька методів хірургічного лікування геморою, включаючи склеротерапію, лазерну коагуляцію (2), еластичну лігатуру та гемороїдектомію. Склеротерапія та лазерна коагуляція спрямовані на зменшення розмірів гемороїдальних вузлів шляхом їх видалення або опромінення лазером.

Еластична лігатура передбачає застосування гумки до основи гемороїдального вузла для зупинки кровотоку та подальшого відпадання вузла. Гемороїдектомія являє собою хірургічне видалення гемороїдальних вузлів.

Необхідно відзначити, що вибір методу лікування геморою залежить від ступеня захворювання, симптомів та індивідуальних особливостей пацієнта, і має проводитись лише після консультації з лікарем. Найкраще проконсультуватися з професіоналом, щоб визначити найкращий варіант лікування з огляду на всі фактори.

Слід зауважити також, що такі радикальні методи, як хірургічне втручання, рекомендовані на пізніх стадіях захворювання. Тому, якщо з’являються перші симптоми геморою, слід звернутись до лікаря. Він призначить комплекс мір (3), який може включати препарат лінійки Реліф – свічки чи мазь.

Переваги препарату Реліф при лікуванні геморою

Реліф свічки представлені кількох варіантах, кожен із яких має особливості в складі. Наприклад, Реліф Адванс – для полегшення болю та сверблячки, Реліф Про – для регенерації та загоєння тканин, Реліф Ультра – для зняття запалення та набряку. Крім свічок, Реліф також випускається як мазі. Мазь назначається для зовнішнього застосування, свічки – для введення внутрішньо прямої кишки. Це дозволяє вибрати найбільш зручну форму препарату в залежності від індивідуальних уподобань та стадії геморою.

Переваги застосування Реліф:
  • Реліф сприяє звуженню судин та покращенню кровообігу, що допомагає припинити кровотечу та прискорити процес загоєння;
  • Реліф не тільки знімає неприємні симптоми геморою, але й сприяє загоєнню пошкоджених тканин, зміцненню стінок судин;
  • Реліф допомагає запобігти геморою і його прогресуванню, знижуючи ризик ускладнень.
Коли виникають перші симптоми геморою, важливо звернутися по медичну допомогу. Після проведення діагностики та встановлення діагнозу лікар запропонує оптимальне лікування, яке може включати як медикаментозні методи, так і хірургічні втручання. Важливо пам'ятати, що чим раніше розпочнеться лікування, тим менша ймовірність прогресування захворювання та виникнення ускладнень. Користуючись доступними препаратами, такими як Реліф, можна досягти суттєвого полегшення симптомів геморою та покращення якості життя. Однак завжди рекомендується проконсультуватися з лікарем, щоб отримати професійну пораду та рекомендації.

Література
  1. Arullani A, Cappello G. Diagnosis and current treatment of hemorrhoidal disease. Angiology. 1994 Jun;45(6 Pt 2):560-5. PMID: 8203788.
  2. Lie H, Caesarini EF, Purnama AA, Irawan A, Sudirman T, Jeo WS, Budiono BP, Prabowo E, Rivai MI, Sitepu RK. Laser hemorrhoidoplasty for hemorrhoidal disease: a systematic review and meta-analysis. Lasers Med Sci. 2022 Dec;37(9):3621-3630. doi: 10.1007/s10103-022-03643-8. Epub 2022 Sep 12. PMID: 36094598.
  3. Altomare DF, Giannini I. Pharmacological treatment of hemorrhoids: a narrative review. Expert Opin Pharmacother. 2013 Dec;14(17):2343-9. doi: 10.1517/14656566.2013.836181. Epub 2013 Sep 12. PMID: 24024752.
Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED