Перевозка больных

Діагностика і лікування жіночих онкологічних захворювань в Австрії

Діагностика і лікування жіночих онкологічних захворювань в АвстріїЗа статистикою Всесвітньої Організації Охорони здоров'я, 20 відсотків смертей в Європейському регіоні відбувається через онкологічні захворювання. На сьогоднішній день онкологія є другою за поширеністю причиною смерті в світі після серцево-судинних захворювань.

Однако медицина розвивається стрімкими темпами, і в галузі досліджень онкологічних захворювань з'явилося багато відкриттів, які дозволяють виявляти злоякісні пухлини на ранніх стадіях і навіть виліковувати їх. Дослідницький центр при Віденській Університетській Клініці зарекомендував себе в галузі досліджень раку і відноситься до найбільш розвинених міжнародних центрів в цій області.

До найпоширеніших жіночих онкологічних захворювань відносяться рак молочної залози, рак шийки матки, а також рак тіла матки та рак яєчників.

Приватна жіноча клініка «Голденес Кройц»
, яка знаходиться в місті Відні, столиці Австрії, є однією з перших, куди звертаються пацієнтки з усіх питань, пов'язаних з жіночими онкологічними захворюваннями. «Голденес Кройц» розташована в безпосередній близькості до Віденської Університетської Клініки. Тут практикують провідні професори, відомі в міжнародних колах. У клініці розташовується єдиний в Австрії міжнародний сертифікований Центр здоров'я грудей, в якому пацієнткам пропонується найсучасніша діагностика і новітні методи консервативного і оперативного лікування злоякісних пухлин молочної залози.

Рак молочної залози

Фактори ризику


Причини розвитку раку молочної залози, на жаль, не повністю відомі. Проте, доведено, що існують фактори ризику, які посилюють ймовірність захворювання на рак молочної залози. До них відносяться такі біологічні фактори, як бездітність, наступ клімактеричних змін, а також, нездоровий спосіб життя або генетична схильність.

Приблизно у кожної 10 пацієнтки, хворої на рак молочної залози, захворювання має спадкові причини. Зазвичай в таких випадках в сім'ї є кілька випадків захворювання на рак молочної залози, і можуть бути виявлені вроджені аномалії гена BRCA1 або BRCA2. Жінки, що мають дефектний ген BRCA, мають підвищений ризик захворювання на рак грудей і рак яєчників. Їм, безумовно, необхідно пройти особливо інтенсивну програму скринінгу. Під скринінгом раку молочної залози мається на увазі обстеження здорових жінок без скарг, мета якого -Виявити це захворювання на ранніх стадіях ракового процесу. Комплекс обстежень на початку розвитку хвороби збільшує шанси жінки на повне одужання, дозволяє їй отримати менш агресивне лікування.

Діагностика


Приватна клініка «Голденес Кройц» має в своєму розпорядженні найсучасніші діагностичні можливості, що дозволяють поставити точний діагноз. Серед них, крім мамографії і ультразвукових досліджень, еластографія і томосинтез з технологією C-View, що дозволяє підвищити точність діагностики на 50%. Для встановлення остаточного діагнозу беруться проби тканини з метою їх гістопатологічного дослідження.

Терапія


Сучасне лікування раку молочної залози ґрунтується на трьох принципах: операція, опромінення і медикаментозне лікування. Операція як і раніше є центральним стовпом терапії і часто першим кроком лікування. Збереження грудей є основною метою для фахівців приватної клініки «Голденес Кройц», в даний час воно можливо більш ніж в 90% випадків. Медикаментозне лікування раку грудей зазвичай проводять шляхом хіміотерапії, введення антигормональних препаратів, а останнім часом і антитіл. Нові медикаменти дозволяють не тільки більш ефективно боротися з пухлиною, але мають значно менше побічних ефектів.

За рахунок сучасних заходів діагностики і терапії, прогноз лікування раку грудей, в останні роки, набагато покращився. За допомогою молекулярно-генетичного аналізу існує можливість досить точно оцінити ймовірність рецидиву і небезпеку розвитку злоякісної пухлини протягом декількох років. Ці тести також допомагають, зокрема, оцінити необхідність хіміотерапії.

Завдяки органозбережним операціями можливо добитися прекрасного косметичного ефекту. Однак, якщо все ж груди необхідно видалити, це здійснюється або відразу в ході операції по видаленню пухлини, або пізніше. Для реконструкції грудей використовуються імпланти або власні тканини. У приватній клініці «Голденес Кройц» пацієнтки знаходяться в руках кращих хірургів-експертів.

Карцинома шийки матки

Рак шийки матки знаходиться на другому місці серед найпоширеніших гінекологічних ракових захворювань в Європі. Якщо говорити про світову ситуацію, то карцинома шийки матки виявляється значно частіше. Приблизно 90 відсотків усіх випадків раку шийки матки припадає на країни, де не існує програм ранньої діагностики. Майже всі випадки захворювання характеризуються наявністю інфекції папіломавірусу людини (ВПЛ) високого канцерогенного ризику.

Рак шийки матки - можливі причини


Первинною причиною виникнення раку шийки матки є хронічна інфекція папіломавірусу людини, також варто відзначити генетичну схильність. Велику роль у виникненні захворювання відіграють передракові стани. Вони характеризуються наявністю патологічних клітин, які викликають онкологічне захворювання.

Діагностика


На ранніх стадіях захворювання в основному не має симптомів. Тільки пізніше проявляються клінічні ознаки хвороби, такі як, вагінальні кровотечі, болі в животі, виділення. Саме з цієї причини так важливо систематично проходити профілактичне гінекологічне обстеження. Так само в деяких випадках рекомендується пройти вакцинацію проти вірусу папіломи людини.

Встановити підозру на карциному шийки матки можливо при гінекологічному обстеженні, на основі клінічного огляду. Лікар-гінеколог досліджує шийку матки і піхву за допомогою дзеркала і пальпації. Додатково можливо провести обстеження з використанням спеціального медичного оптичного приладу кольпоскопу, за допомогою якого оглядається шийка матки на предмет різних патологій.

Оперативне і медикаментозне лікування


На ранній стадії зазвичай проводиться операція з видалення пухлини методом конізації, яка полягає в конусоподібному висіченню патологічних тканин цервікального каналу і частини шийки матки. У деяких випадках потрібна проста або радикальна гістеректомія (видалення матки). При необхідності видаляються лімфатичні вузли в області великих кровоносних судин (лімфаденектомія). В окремих випадках, коли пацієнтка планує вагітність і якщо пухлина невелика, може бути проведена операція зі збереженням функції дітонародження. При такій операції матка зберігається, і опісля пацієнтка може планувати вагітність.

Якщо пухлина поширилася за межі шийки матки, проводиться променева терапія в поєднанні з хіміотерапією. До початку терапії, в залежності від стадії захворювання, стану лімфовузлів і існуючих факторів ризику вибирається необхідний тип лікування.

Прогноз захворювання, виявленого на ранніх стадіях - позитивний, на цих стадіях рак шийки матки майже завжди виліковний.

Профілактика


Відкриття того, що відповідальними за виникнення раку шийки матки є папіломавіруси людини (ВПЛ), було зроблено німецьким вченим Харалд цур Хаузеном, за що він у 2008 році отримав Нобелівську премію. У багатьох країнах існують програми імунізації, в ході яких робляться профілактичні щеплення проти вірусу папіломи людини. Вакцинація зазвичай проводиться в підлітковому віці до початку статевих контактів, однак у дорослому віці щеплення також проводяться незалежно від статевого життя.
 
Вчора самі поширювані серед жінок онкологічні захворювання мають хороший прогноз або навіть високі шанси на одужання, якщо почати терапію на ранніх стадіях. Саме тому так важливо дбати про здоров'я і крім ведення здорового способу життя систематично проходити профілактичні обстеження. Приватна клініка «Голденес Кройц» в м Відні пропонує всі види діагностики та лікування онкологічних гінекологічних захворювань, а також профілактичні щеплення. Тут пацієнтки можуть отримати консультації у кращих фахівців Австрії та Європи і пройти обстеження на найсучаснішому обладнанні.
 
Контакт
Приватна клініка "Голденес Кройц"
E-mail: international@goldenes-kreuz.at

Ми можемо приймати ваші звернення на українській та російській мові!

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED