Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Міжнародний Конгрес Медичного та Оздоровчого Туризму 5th Global Healthcare Travel Forum – GHTF 2021

Міжнародний Форум Медичного та Оздоровчого Туризму 5th Global Healthcare Travel Forum – GHTF 202115 - 18 червня 2021 року відбулася найочікуваніша подія в медичному туризмі України - Міжнародний Конгрес Медичного та Оздоровчого Туризму- 5й Global Healthcare Travel Forum – GHTF 2021. Подія, яка об’єднала професіоналів ринку медичного та оздоровчого туризму з 18-ти країн світу, більш ніж 110 учасників в активній та прогресивній столиці України – Києві в гостинному President Hotel!

Організаторами заходу виступили Управління туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у співпраці з Українською Асоціацією Медичного Туризму та за підтримки Global Healthcare Travel Council!

Туристична галузь оговтується після кризи спричиненою пандемією Covid-19, уряди по всьому світу проводять вакцинацію своїх громадян, вводять паспорти вакцинації та необхідні обмеження на в’їзд та виїзд туристів та резидентів країни – все це безпосередньо впливає на зміни туристичних потоків в світі та розвиток галузі загалом, зокрема на медичний та оздоровчий туризм, що займає особливе місце серед інших видів туризму, оскільки має вплив на якість надання медичних послуг громадянам своєї країни та інвестування в медичну галузь, яка зараз є пріоритетною. Саме тому, підтримка та розвиток галузі медичного та оздоровчого туризму є не тільки питанням розвитку економіки, а й безпеки та захисту здоров’я власних громадян.

Сотні країн світу розвивають медичний туризм не тільки задля збільшення надходжень до бюджету, а і для утримання медичних кадрів, збільшення інвестицій в розвиток галузі та залучення сучасних інноваційних технологій та методик лікування тощо. Тому, задля обговорення стратегії збереження, розвитку та промоції медичного туризму в нових умовах було проведено Міжнародний Конгрес Медичного та Оздоровчого Туризму- 5й Global Healthcare Travel Forum – GHTF 2021 в Україні у Києві. 

У перший день Міжнародного Конгресу Медичного та Оздоровчого Туризму- 5й Global Healthcare Travel Forum – GHTF 2021, 16 червня 2021, пройшов Міжнародний Конгрес в онлайн та офлайн форматах. Спікерами Конгресу стали лідери країн-членів GHTC, представники провідних медично-туристичних компаній, медичних центрів багатьох країн світу: України, Туреччини, Китаю, Індії, США, ОАЄ, Йорданії, Німеччини, Хорватії, Польщі, Ізраїлю, Нігерії, Греції та інших. Міжнародний Конгрес Медичного та Оздоровчого Туризму 2021 зібрав навколо себе більш, ніж 150 учасників-професіоналів ринку медичного туризму, які були присутні фізично з 18-ти країн, а завдяки прямій онлайн-трансляції в соціальних мережах YouTube, Facebook та синхронному перекладу під час всього заходу це дозволило залучити широку аудиторію лікарів, провайдерських компаній медичного та оздоровчого туризму, туристичних компаній, керівників медичних, реабілітаційних та оздоровчих установ, пацієнтів та їх рідних у якості слухачів. Під час Міжнародного Конгресу було підписаний Меморандум між двома глобальними асоціаціями – Global Healthcare Travel Council та Global Age Management Alliance про подальший розвиток цього напрямку медицини, підтримку та співпрацю на міжнародній арені. Також під час Міжнародного Конгресу було продемонстровано відео-ролік щодо можливостей та розвитку медичного туризму в м. Київ. Усі учасники цього потужного заходу отримали брендовану продукцію з логотипом «Київ – місто, де все починається», усі міжнародні делегати отримали сувенірну продукцію, нагороди та почесні відзнаки та могли сфотографуватися біля прапорів своїх країн та на фоні креативної фотозони з символами Києва.

Паралельно з Міжнародним Конгресом проходила Виставкова Експозиція медичного туризму. Свої переваги та лікувальні можливості представили медичні центри, медичні кластери та асоціації з України, Грузії, Туреччини, регіону Північного Кіпру та Хорватії. Організації креативними стендами запрошували своїх відвідувачів, лікарів та керівників агентських організацій на постковідну реабілітацію в чудовий грузинський курорт Саїрме, для пацієнтів з неможливістю зачаття – скористатися сучасними репродуктивними технологіями в регіоні Північного Кіпру, від чек-апів до лікування онкології - в Туреччину, а також відвідати та відчути переваги оздоровлення в Хорватії. Але і Україна виступила потужним фронтом в медичному туризмі. Медичні центри та кластери запрошували на повне лабораторне та діагностичне обстеження до чудового міста Суми, пройтися тунелем кохання, лікувати кардіохвороби та  оздоровитися в місті Рівне, або пролікувати своє тіло, реабілітуватися після важких хвороб та відновити емоційну рівновагу в Дніпрі.

Після закінчення виступу українських та закордонних спікерів в межах Міжнародного Конгресу відбулася Гала-вечеря у традиційному українському форматі з виступом Українського Академічного фольклорно-етнографічного ансамбля "Калина", що дозволило долучити поважних фахівців галузі медичного туризму різних країн світу до української культури та особисто познайомити кожного з вже достатньо відомою у світі українською кухнею, музикою та традиціями.

Наступного дня проходила Генеральна Асамблея GHTC, де відбулися вибори нового Президента GHTC. Україна передала свої повноваження керівної країни Глобальної Асоціації протягом 2019-2021, на чолі з Віолеттою Янишевською, Президентом Української Асоціації Медичного Туризму, наступній країні – Хорватії та новому очільнику Мільєнко Бурі, президенту Zagreb Health Tourism Cluster. За ці 2019-2021 роки команда України докладала максимум зусиль для промоції та збільшення уваги до розвитку медичного туризму на глобальній карті світу, і це у дуже непростий кризовий період для всієї галузі туризму. Активність на українських та міжнародних виставках, конгресах, конференціях, проведення вебінарів за участю лідерів GHTC, активна промоція в соціальних мережах - все це збільшувало увагу до діяльності організації.

Інших учасників Міжнародного Конгресу Медичного та Оздоровчого Туризму - GHTF 2021 та гостей столиці в цей час було запрошено на декілька годинну пішохідну та автобусну екскурсію у супроводі англомовного гіду визначними та історичними місцями та пам’ятками міста Києва та відвідування музею братів Кличко з віртуальною демонстрацією історичних спортивних успіхів видатних спортсменів.

Також було організовано офіційний прийом з представниками Управління туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Української Асоціації Медичного Туризму Global Healthcare Travel Council.

Наступною важливою частиною Міжнародного Конгресу Медичного та Оздоровчого Туризму 17-го червня, були В2В зустрічі  в онлайн та офлайн форматах, які об’єднали більше 50 професіоналів сфери медичного туризму, представників клінік – з одного боку та керівників туристичних  компаній, агенцій, лікарів з іншого з України, Німеччини, Ізраїлю, Туреччини, Великобританії, Йорданії, Грузії, ОАЕ, Оману, країн Африки, Азербайджану, Казахстану та інших. Після вдалих та продуктивних робочих перемовин відбулася дружня вечеря у Президент готелі.

18-го червня в останній день у якості складової Міжнародного Конгресу Медичного та Оздоровчого Туризму- 5й Global Healthcare Travel Forum – GHTF 2021, відбувся інфо-тур провідними клініками м. Києва та області, знайомство з найбільш відомими та популярними у світі напрямками української медицини, опис яких увійшов до складової «KYIV guide/ КИЇВ путівник» - Київ Медичний. Проведення такого інформаційного наочного туру у супроводі англомовного  гіда допомогло українським медичним закладам познайомити іноземних провайдерів зі своїми досягненнями в медичній  сфері, більш фокусно почати працювати з потенційними ринками. Київські клініки вдало продемонстрували надсучасне обладнання, високопрофесійний лікарський штат, використання європейських технологій та протоколів лікувань, високоякісний сервіс та супровід іноземних пацієнтів.

Міжнародний Конгрес Медичного та Оздоровчого Туризму GHTF 2021 пройшов на високому професійному рівні, системна промоція дозволила українським клінікам розвинути свої бренди серед тисяч інших медичних закладів світу, які наразі конкурують на міжнародній арені медичного туризму і змагаються за свого потенційного іноземного пацієнта. Участь українських клінік  у Міжнародному Конгресі Медичного та Оздоровчого Туризму- 5й Global Healthcare Travel Forum – GHTF 2021, посилило визнання українського медичного бренду, як медицини в цілому, так і окремих медичних закладів на світовій медичній арені.

Міжнародний Конгрес Медичного та Оздоровчого Туризму- 5й Global Healthcare Travel Forum – GHTF 2021, пройшов під потужним гаслом «Be between the Leaders!» із дотриманням усіх протиепідемічних заходів безпеки.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED