Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Результати публічних консультацій з приводу медичної реформи – МОЗ

Результати публічних консультацій з приводу медичної реформи – МОЗ21 грудня 2017 року в Українському кризовому медіа-центрі відбулася прес-конференція, присвячена підсумкам Всеукраїнського туру “ЗміниТИ”, метою якого було проведення публічних консультацій з приводу медичної реформи. У цих обговореннях брали участь лікарі, представники влади та громадських організацій, активісти та експерти по всій території України. Які ж пропозиції вони надали?

Публічні консультації в усіх регіонах країни, за виключенням тимчасово окупованих та непідконтрольних територій, проводилися МОЗ спільно з Реанімаційним пакетом реформ. Вони тривали 4 місяці, усього було проведено 23 публічні консультації із залученням майже 2 тисяч осіб. Це абсолютно унікальний досвід для формування нової державної політики в галузі охорони здоров’я України.

До Результати публічних консультацій з приводу медичної реформи – МОЗголовних проблем на шляху впровадження медичної реформи лікарі віднесли:
  • Складність процесу реорганізації медичних закладів та перетворення їх на некомерційні комунальні підприємства. Для цього треба повторно проходити акредитацію та отримувати ліцензію.
  • Погану матеріально-технічну базу лікарень, яка часто дуже застаріла, має незадовільний стан.
  • Відсутність чітких роз’яснень з питань того, як будуть у перехідний період взаємодіяти між собою різні ланки медичної допомоги.
  • Невизначеність у питаннях створення та функціонування Національної служби здоров’я.
  • Незрозумілу поки систему обрахування вартості медичної послуги.
  • Недостатню кількість препаратів у Національному переліку основних лікарських засобів.
У МОЗ запевнили, що обов’язково будуть враховувати всі зауваження, сформульовані за результатами туру “ЗміниТИ” під час підготовки нових підзаконних актів, які координуватимуть медичну реформу в Україні. Даний Всеукраїнський тур провели за підтримки Уряду Швеції та Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку U-LEAD з Європою.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED