Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Проблематика радіаційного захисту пацієнтів та медперсоналу в рентгендіагностиці

Цьогорічна науково-практична програма V Ювілейного Міжнародного Медичного Форуму «Інновації в медицині – здоров’я нації» передбачає проведення гостроактуального семінару «Питання радіаційної безпеки в рентгендіагностиці». Захід відбудеться 16 жовтя, організацію події взяли на себе ДУ «Інститут медичної радіології ім. С.П. Григор'єва НАМН України» та Українське товариство радіаційних онкологів.

Семінар розпочнеться з виступу видатного вченого з Харкова – член-кор. НАМН України, проф., д.м.н., М.І. Пилипенка, що буде присвячений проблемам радіаційної безпеки медичної радіології в Україні.

На актуальних питаннях радіаційної безпеки в рентгендіагностиці зосередиться к.т.н. Ю.М. Коваленко.

Доповідь «Контроль доз пацієнтів в рентгендіагностиці та необхідність встановлення національних діагностичних рекомендованих рівнів» представить к.б.н. Л.Л. Стадник.

Дієві шляхи зменшення доз медичного випромінювання стануть предметом лекції «Можливість зменшення променевих навантажень на пацієнтів в цифровій рентгендіагностиці», яку прочитає проф., д.т.н. С.І. Мірошниченко.

Крім того, на порядку денному семінару стоятиме питання контролю якості променевого випромінювання. Так, тема встановлення перевірки якості променевої терапії буде розглянута м.н.с. О.Ю. Шалепою в доповіді «Організація національного ТЛД-аудиту для контролю якості медичного опромінення».

Виступ м.н.с. О.В. Носика буде присвячений необхідності розробки та впровадження програм контролю якості в рентгендіагностичних відділеннях для оптимізації опромінення пацієнтів, а к.т.н. Балашов С.В. висвітлить роль контролю та технічного обслуговування рентгенівського обладнання в забезпечені радіаційної безпеки в рентгендіагностиці.

Нагадуємо, що всі науково-практичні заходи Форуму внесені до «Реєстру з'їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться у 2014 році», затверджені НАМН та МОЗ України (розділ «Конгреси» № 5, ст. 8; інформаційний лист про зміну дати Конгресу № 5-ф-2014). Всі учасники науково-практичних заходів отримають сертифікати про підвищення кваліфікації. Участь у Форумі – безкоштовна.

Ознайомитися з науково-практичною програмою Конференції, а також зареєструватися на події можна тут.

V Ювілейний Міжнародний медичний форум відбудеться 14-16 жовтня 2014 р. у ВЦ «КиївЕкспоПлаза», вул. Салютна, 2-Б.
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED