Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: меддопомогу на полі бою надаватимуть за новою системою

МОЗ: меддопомогу на полі бою надаватимуть за новою системою Міністерство оборони України затвердило нові обсяги надання медичної допомоги на догоспітальному етапі під час бойових дій.

Як повідомляється на сайті Міноборони, наказ № 598 від 03.09.2024 р. визначає модель рольової медичної підтримки відповідно до стандартів НАТО.

Документ охоплює: заходи з профілактики, лікування та евакуації поранених і хворих військовослужбовців, співробітників поліції та служби цивільного захисту всіх Сил безпеки та Сил оборони. Загалом він визначає чотири ролі медичної підтримки: роль 1 (R1) - первинна медична допомога, невідкладна допомога, базова діагностика, роль 2 (R2) - розширена допомога (реанімація, хірургічні втручання на догоспітальному етапі), роль 3 (R3) - спеціалізована допомога в госпіталях, роль 4 (R4) - повний обсяг допомоги (вузькоспеціалізовані послуги та реабілітація в тилових госпіталях).

Згідно з наказом також додаткову медичну допомогу на полі бою можуть надавати команди підтримки. До їхнього складу можуть входити медичні працівники з різних підрозділів та цивільних закладів охорони здоров'я.

"Запровадження цього наказу сприятиме підвищенню якості медичної допомоги в бойових умовах, кращому розумінню можливостей медичних підрозділів, поліпшенню забезпечення та взаємодії з медичними службами країн НАТО", - вважають у відомстві.

Наступним кроком буде затвердження нових табелів оснащення відповідно до обсягів медичної допомоги. Це має уніфікувати медичні підрозділи Сил безпеки та Сил оборони.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED