Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

НСЗУ проведе плановий моніторинг у 63 медзакладах

НСЗУ проведе плановий моніторинг у 63 медзакладахНаціональна служба здоров’я України направила 63 запити до медзакладів для проведення планового моніторингу у першому півріччі 2024 року. 59 закладів вже надали документи для опрацювання у відповідь на запит. Також за результатами моніторингу підготовлено та зареєстровано 38 висновків і вже 26 надавачами направлено заперечення щодо змісту висновку. Щодо 2 надавачів ухвалено остаточне рішення за результатами розгляду пояснень та/або заперечень.
 
Зокрема, Центральний, Східний та Північний міжрегіональні департаменти НСЗУ направили запити до всіх 13 надавачів, що підлягають моніторингу, Західний та Південний — до всіх 12 закладів, що підлягають моніторингу.
 
Нагадаємо, протягом перших шести місяців 2024 року НСЗУ проведе плановий моніторинг 63 медзакладів, які надають послуги за пакетами: “Медична допомога при гострому мозковому інсульті”, “Медична допомога при гострому інфаркті міокарда”, “Медична допомога при пологах” та “Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках”.
 
Відповідний наказ про проведення планового моніторингу на І півріччя 2024 року затверджено головою НСЗУ та розміщено на сайті за посиланням
 
Перелік закладів, у яких проводитиметься моніторинг, визначено за результатами розрахунку систем показників, що можуть підтвердити або спростувати факт наявності ризиків у діяльності закладів за вказаними пакетами медичних послуг за ІІ півріччя 2023 року, з метою виявлення, усунення та запобігання ймовірному порушенню умов договору про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій.
 
Документальний моніторинг щодо виконання умов договору буде проведено:
  •  у 28 медзакладах — за пакетом “Медична допомога при пологах”;
  •  у 16 медзакладах — за пакетом “Медична допомога при гострому мозковому інсульті”;
  •  в 11 медзакладах — за пакетом “Медична допомога при гострому інфаркті міокарда”;
  •  у 8 медзакладах — за пакетом “Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках”.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED