Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

НСЗУ: особливості отримання допомоги немовлятам

НСЗУ: особливості отримання допомоги немовлятамДопомога немовлятам, які народилися передчасно або мають складну патологію є безоплатною. Це пріоритетна послуга в Програмі медичних гарантій, яка оплачується за одним із найвищих тарифів та надається в межах  пакета «Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках».

Отримання допомоги полягає у наступному:
Якщо є підозра на ускладнені або передчасні пологи, або на патологію у дитини – лікуючий лікар направить породіллю народжувати  в лікарню, яка надає неонатальну допомогу. 
Також допомога надається безоплатно при доставленні бригадою швидкої допомоги, переведенні з іншої лікарні або доставленні виїзною неонатологічною бригадою невідкладної медичної допомоги та інтенсивної терапії.
 
Відзначається, що в Україні 99 медзакладів надають неонатальну допомогу за договором з Національною службою здоров’я України.
НСЗУ оплачує законтрактованим лікарням 135 026 грн за надання медичної допомоги новонародженим з масою тіла до 1500 грамів. Та 33 073 грн  за надання медичної допомоги новонародженим з масою тіла 1500 грамів і більше. 
Тариф покриває:
  • лікарський та медсестринський догляд 24/7;
  • інтенсивну терапію новонародженим та надання медпослуг на всіх етапах лікування;
  • необхідні лабораторні та інструментальні дослідження;
  • забезпечення дихальної підтримки;
  • лікарські засоби з Нацпереліку, медвироби та витратні матеріали згідно з галузевими стандартами у сфері охорони здоров’я та медико-технологічних документів, а також ті, які постачаються шляхом централізованих закупівель МОЗ, інших програм центрального та місцевого бюджетів тощо.
Повний перелік безоплатних послуг, які надаються в межах пакета, може переглянути кожен на сайті НСЗУ на сторінці Вимоги ПМГ 2022 (пункт 9 “Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках”, файл “Специфікація”).
 
Всі ці послуги безоплатні в медичних закладах на території України, які уклали договори з НСЗУ. Тобто молоді батьки, які переїхали в інший регіон, можуть отримати послугу в медзакладі за новим місцем перебування. Ні реєстрація, ні попереднє місце проживання при цьому не мають жодного значення.
 
У разі вимагання коштів або ліків чи матеріалів, які передбачені умовами договору з НСЗУ, зверніться до керівника медзакладу. Якщо проблему не вдається вирішити – до місцевого департаменту охорони здоров’я. Або телефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED