Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як відбувається забезпечення містян ліками, що надходять як гумдопомога?

Як відбувається забезпечення містян ліками, що надходять як гумдопомога?Міністерство охорони здоров’я розробило та успішно впроваджує механізм забезпечення українців ліками, що надходять у країну як гуманітарна допомога.

Вінницька обласна військова адміністрація реалізує цей досвід, тому буде логічно, якщо міська влада Вінниці також долучиться до нього та зможе краще забезпечувати містян ліками. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда під час виїзного засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, що пройшов у Вінниці.

«МОЗ на початку війни рекомендувало ОВА розпочати розгортати точки видачі безплатних ліків. Міністерство збирає потреби у ліках у понад 2600 закладах охорони здоров’я, щоб забезпечувати їх гуманітарною допомогою. Вінницька область активно включилася у цю роботу. Тому цілком логічно, що у таку роботу включиться і місто Вінниця, яке активно працює і з пораненими, і з внутрішньо переміщеними українцями», – зазначив Олександр Комаріда.
 
Фактично, точки видачі є підсиленням програми «Доступні ліки», адже обидві опції дають змогу українцям отримати безплатні препарати для стаціонарного та амбулаторного лікування.

Водночас перший заступник міністра радив міській владі звернути увагу на формат муніципальних аптек, особливо у вигляді структурних підрозділів закладів охорони здоров’я, які можна використовувати не лише як місця продажу, але і для створення резервів лікарських засобів.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED