Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Побудова лікарень в Україні за модульною системою: деталі

Побудова лікарень в Україні за модульною системою: деталіУкраїна вивчає європейський досвід побудови лікарень, виготовлених у заводських умовах модульного типу. Вони можуть з'явитися на деокупованих територіях, де ворог завдав найбільших втрат медичній інфраструктурі. Про це Богдан Боруховський повідомив під час огляду будівництва подібних медичних закладів у Польщі.  

За словами заступника міністра охорони здоров'я, такі медичні заклади за якістю ні чим не поступаються традиційному будівництву. Однак, завдяки модульним конструкціям, значно скорочуються терміни будівництва. Модульні технології дозволяють побудувати лікарню на понад 300 ліжок у максимально короткі терміни — близько року. 

«Ми розуміємо, наскільки важливо відновити доступ населення до медичної допомоги в найкоротші терміни. Тому в деокупованих регіонах розглядаємо, зокрема, можливість будівництва сучасних модульних лікарень, які наразі функціонують у Європі. Мова йде не про “вагончики”, в яких є доступ лише до найпростіших послуг, а про повноцінні медичні заклади, зведені з модульних конструкцій з повним інженерним оснащенням, що виготовлені в заводських умовах і змонтовані на будівельному майданчику. Такі лікарні не поступаються медзакладам, побудованим за традиційними технологіями, при цьому мають значні переваги у термінах будівництва», — зазначив Богдан Боруховський.

Модульні медичні заклади будуються з урахуванням всіх норм та стандартів та дозволяють на своїй базі розмістити високотехнологічне обладнання. 
Нині Україна розглядає можливість залучення міжнародних інвестицій у такі об'єкти. 

МОЗ нагадало, що в Україні вже відновлено понад 30 об’єктів медичної інфраструктури, які були пошкоджені російськими окупантами.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED