Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: використання телемедичних технологій для лікування вибухово-вогнепальних поранень

МОЗ: використання телемедичних технологій для лікування вибухово-вогнепальних пораненьМіжнародні IT-компанії пропонують сучасні онлайн-платформи, які застосовуються для надання медичних послуг з використанням телемедичних сервісів.
У рамках гуманітарної допомоги МОЗ отримує не лише медичне обладнання, транспорт та лікарські препарати, а й пропозиції щодо телемедичних рішень. Так Міністерство спільно з партнерами готує до запуску пілотний проєкт консультативної взаємодії між медичними закладами, які приймають пацієнтів із вибухо-вогнепальними пораненнями, та консультативними медичними центрами вищого рівня.  
 
«Таке рішення допоможе забезпечити постійний доступ медичних працівників до висококваліфікованих медичних консультацій у тих регіонах, де йдуть активні бойові дії», – прокоментувала заступниця міністра Марія Карчевич.
 
Лікарі зможуть отримати доступ до спеціального сервісу, заповнити форму з деталями звернення та отримати відеоконсультацію фахівця високоспеціалізованого закладу охорони здоровʼя, провести лікарський консиліум тощо задля підтримки свого клінічного рішення.
 
Відмічається, що робоча група продовжує працювати над розбудовою повноцінної телемедичної платформи в Україні задля імплементації сучасних високотехнологічних цифрових рішень для тих, хто сьогодні цього потребує.
 
Також телекомунікації з пацієнтами в режимі питання-відповідь, забезпечується шляхом стійкої роботи офіційних сайтів медичних установ України. Вже сьогодні функція забезпечується завдяки Міжнародній медичній платформі «Інформаційні технології в медицині», https://itmed.org/.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED