Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Закупівля кисневих станцій для ковідних лікарень за спрощеною процедурою: деталі

Закупівля кисневих станцій для ковідних лікарень за спрощеною процедурою: деталіВерховна Рада прийняла закон, який дозволяє під час дії карантину проводити за спрощеною процедурою закупівлі по роботах та послугам, пов’язаних з проєктуванням та встановленням кисневих станцій.

Відповідний законопроєкт "Про внесення зміни до розділу X "Прикінцеві та перехідні положення Закону України "Про публічні закупівлі" щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" №6293 за основу та в цілому проголосували, відповідно, 337 та 339 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.
 
Як заявила заступник голови парламентського Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, прийняття закону необхідно, щоб оперативно використати 800 млн грн, які нещодавно Верховна Рада виділила на закупівлю кисневих станцій для лікарень.
 
"Щоб встигнути закупити та встановити ці станції у 2021 році, закупівлі мають відбутися за спрощеною процедурою. Я нагадаю, що спрощена процедура триває не більше десяти днів та не передбачає оскарження. І в критичній ситуації, яка сьогодні склалася з кількістю хворих на ковід та з заповненістю лікарень, ми не можемо зволікати ні секунди", - підкреслила вона.
Нагадаємо, що 4 листопада Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт щодо внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік", який передбачає виділення додаткових 800 млн грн на проєктування та встановлення кисневих станцій.
 
Законом збільшено на 800 млн грн доходи загального фонду державного бюджету за кодом бюджетної класифікації 14070000 "Податок на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів".

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED