Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Які вакцини використовуватимуть в пріоритеті восени?

Які вакцини використовуватимуть в пріоритеті восени?Наразі в Україні є COVID-вакцини, термін придатності яких закінчується вже восени цього року. Міністерство охорони здоров'я планує максимально ефективно їх використовувати. У відомстві наголосили, що препаратами, термін придатності яких минув, в країні не вакцинуватимуть.
 
Головний санітарний лікар країни Ігор Кузін наголосив, що жодна вакцина з вичерпаним терміном придатності не буде використана на території України.
 
Так за даними санлікаря, у жовтні-листопаді збігає термін застосування для близько 3 мільйон доз AstraZeneca на обласних складах.
 
А також близько 1,1 мільйона вакцини Pfizer, яка має термін придатності до кінця листопада, до кінця грудня.
 
“У середньому Україна робить 120-150 тис. щеплень протягом однієї доби й близько мільйона протягом тижня. Тому це кількість реально використовувати до кінця терміну придатності”, – наголосив Ігор Кузин.
 
Вакцини будуть перерозподіляти між регіонами, щоб максимально не втратити жодної дози.
 
“Якщо в якомусь регіоні вакцина має ризик бути невикористаної до кінцевого терміну зберігання, вона розподіляється в ті регіони, де вона використовується більш активно”, – пояснив Ігор Кузін.
 
Відтак, зрозуміло, що найближчим часом в Україні будуть вакцинувати від коронавірусу препаратами від AstraZeneca і Pfizer.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED