Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чи вдалося очільнику МОЗ виконати обіцянку щодо вакцинації за перші 100 днів роботи?

Чи вдалося очільнику МОЗ виконати обіцянку щодо вакцинації за перші 100 днів роботи?В Україні з 24 лютого зробили понад 10 мільйонів щеплень проти коронавірусу, що викликає хворобу COVID-19, повністю вакциновані 4,4 мільйона людей, одну дозу отримали 5,6 мільйона осіб.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що виконав свою обіцянку про 5 мільйонів щеплених українців за перші 100 днів роботи на чолі МОЗ.
Але позначку в 10 мільйонів перетнути вчасно не вдалося, хоча влітку темпи вакцинації справді пришвидшилися.
 
“Як і говорив, обіцянку виконав всього з тижневою затримкою. Вважаю це хорошим результатом, адже мали кілька днів святкових вихідних, на які традиційно йде спад бажаючих вакцинуватися. (От нічого не поробиш з цим нашим "після свят")”, - відзначив Віктор Ляшко.
 
19 травня, коли Ляшко став очільником МОЗ, в Україні було менше мільйона повністю вакцинованих: 957 346 осіб отримали першу дозу вакцини проти коронавірусу SARS CoV 2, а 37 526 осіб отримали обидві дози вакцини.
 
За його словами, зараз Україна вийшла на 3,5 мільйона щеплень на місяць, "які ще у травні виглядали нереальними", як і доступ до вакцини усіх бажаючих.
 
"Але завдяки роботі наших медичних працівників, у нас ще є ресурс для зростання, головне тепер ваше бажання прийти до пункту щеплення", – сказав Ляшко.
 
Відзначимо, що зараз в Україні проводять щеплення препаратами: Covishield, Coronavac, Comirnaty від Pfizer, AstraZeneca, Janssen від Johnson & Johnson, Moderna. Усі вони визнані ВООЗ.
Загалом проведено 10 073 041 щеплення.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED