Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Проведення діагностичних обстежень для людей похилого віку: деталі

Проведення діагностичних обстежень для людей похилого віку: деталіМедичні послуги за програмою медичних гарантій закуповуються відповідно до потреб пацієнтів. Зокрема в рамках ПМГ 2021 передбачено спеціальні послуги для осіб старших 50 років.

Це дає можливість запобігти проблемам зі здоров’ям, які з віком з’являються частіше. Пройти щорічну комплексну діагностику - чек-ап; виявити на ранніх стадіях серйозні захворювання та вчасно почати лікування; контролювати перебіг хронічних захворювань.

На сьогодні понад 12 млн людей віком 50+ обрали свого лікаря та уклали з ним декларацію. Серед загальної кількості - близько 7,5 млн жінки та понад 4,7 - чоловіки.

Саме сімейний лікар вчасно розпізнає загрозу здоров’ю пацієнта з проведенням необхідних тактик. Окрім того, за рецептом свого лікаря пацієнти мають можливість отримувати ліки проти хронічних хвороб, зокрема від серцево-судинних захворювань, діабету II типу та бронхіальної астми, безоплатно або з незначною доплатою. Мова йде про Державну програму реімбурсації «Доступні ліки». 
 
Програма медичних гарантій чітко визначає перелік послуг, які надаються пацієнтам безоплатно на спеціалізованому рівні. Єдиною умовою для їх безоплатного отримання є направлення лікаря. 

НСЗУ акцентує свою увагу на пріоритетних послугах Програми медгарантій, зокрема, на лікуванні інсульту та інфаркту, а також обстеженнях для ранньої діагностики онкозахворювань.

Що стосується онкологічних захворювань, в Програмі медгарантій передбачено 6 інструментальних досліджень для виявлення таких захворювань - мамографія, гістероскопія, езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, цистоскопія та бронхоскопія. І лікар, зважаючи на вік пацієнта, чинники ризику, спадковість може направити його на таке дослідження. Для пацієнта воно також є безоплатним.

Отже, у рамках програми медичних гарантій передбачено весь спектр медичних послуг, які потрібні людям віком 50+, аби підтримувати своє здоров’я у належному стані.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED