Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як вплинуло відкриття Центрів вакцинації на кількість щеплень за добу?

Як вплинуло відкриття Центрів вакцинації на кількість щеплень за добу?У Києві, Одесі та Львові запрацювали перші пілотні центри масової вакцинації проти  COVID-19. Вакцинація проводилася вакциною CoronaVac, виробленою компанією Sinovac. 

Нагадаємо, що у Києві центр відкрився на базі Міжнародного виставкового центру, у Львові - стадіону  “Арена Львів”, в Одесі - стадіону Одеської юридичної академії.
 
У Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що на пілотних центрах відпрацьовують алгоритм масової вакцинації у великих приміщеннях та рекомендують іншим областям наслідувати приклад і відкривати центри на базі спортивних, культурних споруд та виставкових залів. Це дасть можливість створити умови для дотримання безпечної дистанції між відвідувачами та обов’язкового періоду очікування після вакцинації.
 
Центри масової вакцинації на перших етапах працюватимуть у вихідні дні. У них щеплюватимуть громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт "Дія" або через контакт-центр МОЗ. Щеплення відбуватиметься тільки для тих людей, кого на вакцинацію попередньо запросили телефонним дзвінком. Пріоритет надаватиметься людям похилого віку.
 
Так станом на 30 травня щеплення проти коронавірусу отримали вже 1 015 978 людини. Зокрема від 29 травня вакцинували 8 592 людини, із них першу дозу отримали 7 119 людей, повністю імунізовані – 1 473.
 
Для імунізації населення від коронавірусу працювали 102 мобільні бригади та 300 пунктів щеплення.
У чергу на щеплення записалося 604 651 громадянин.
 
Вакцинуватись можуть всі охочі, хто раніше зареєструвався у додатку Дія (як повідомили у МОЗ). Для отримання дози слід мати при собі паспорт, ідентифікаційний код і телефон (для підтвердження запису у Дії).

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED