Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Коли завершиться ремонт приймальних відділень в опорних лікарнях?

Коли завершиться ремонт приймальних відділень в опорних лікарнях? З 2020 року в опорних лікарнях відремонтовано 83 приймальних відділення, у першому півріччі 2021 року планується завершити такий ремонт у 210 лікарнях.
Про це на засіданні уряду сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Запустили ініціативу Президента “Нові лікарні”, згідно з якою ремонт приймальних відділень в опорних лікарнях навіть попри коронавірус було розпочато, вже зараз відремонтовано 83 таких відділення, для них закуповується нове обладнання. У першому півріччі ми плануємо завершити ремонт і наповнення обладнанням всіх 210 приймальних відділень, які є в цій програмі”, - сказав Шмигаль.
 
Також прем'єр-міністр нагадав, про розширення урядової програми “Доступні ліки”. 
“Тепер за цією програмою можна отримати близько 300 препаратів за 2020 рік, до програми долучилися ще 500 тисяч людей, рецепти стали електронними, а гроші тепер ходять за пацієнтами в аптеку”, - додав Шмигаль.
 
Нагадаємо, що програма «Доступні ліки» діє з 2017 року. 
З 2019 року програма адмініструється НСЗУ, в межах якої держава відшкодовує вартість лікарських засобів для первинної та вторинної профілактики та лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету II типу. Програма працює на амбулаторному рівні й дозволяє зробити лікування хронічних захворювань більш доступним.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED