Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Поява можливості підписання декларації з сімейними лікарями онлайн

Поява можливості підписання декларації з сімейними лікарями онлайнУкраїнці зможуть підписувати декларації з сімейними лікарями в онлайн-режимі. Окрім цього, з'явиться база лікарів, які оперативно консультуватимуть хворих на COVID-19.
Функція з підписання декларацій в онлайн-режимі зараз є, зокрема, потрібною для хворих на коронавірус людей. Про це у своєму відеозверненні у фейсбуці заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 
Нагадаємо, що очільник МОЗ отримав позитивний тест на COVID-19 й знаходиться на самоізоляції вдома, при цьому особисто проходить “шлях пацієнта” розповідаючи про результати, викриваючи проблеми медичної системи, з якими стикався пацієнт. 
 
На першому етапі Степанов зателефонував на номер всеукраїнського контакт-центру МОЗ з протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 й доповів про перші висновки.
“Терміново вирішуємо проблему підписання декларації з сімейними лікарями онлайн. Людям хворим на COVID-19, необхідна така можливість. Впевнений, що нам вдасться з цим розібратися вже цього тижня”, - зазначив очільник МОЗ.
 
Також за словами Міністра розглядатиметься питання щодо створення бази лікарів для консультації хворих на COVID-19, основна мета якої – оперативно консультувати пацієнтів без сімейного лікаря. Окрім цього, пацієнти зможуть отримати контакти лікаря, який буде весь час стежити за перебігом захворювання на COVID-19.
Степанов зазначив, що такі лікарі повинні бути у всіх регіонах України.
“Це справді дуже типова ситуація, коли в людини немає сімейного лікаря, і немає розуміння, до кого звертатися. Інтернет і поради знайомих - не вихід, необхідна фахова допомога”, - зазначає Максим Степанов.
Крім цього, Міністр наголосив на необхідності розробки алгоритму, за яким громадяни, які не підписали декларацію з сімейним лікарем, отримуватимуть консультації фахівця протягом всього терміну лікування.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED