Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Зниження кількості споживаної солі - один із способів профілактики гіпертонії - ВООЗ

Зниження кількості споживаної солі - один із способів профілактики гіпертонії - ВООЗЗдорове харчування - це запорука краси і здоров'я. Про це не втомлюються говорити у Всесвітній організації охорони здоров'я. Особлива увага приділяється споживанню солі. У ВООЗ стверджують: споживання солі на рівні не більше, ніж 5 г в день, є ефективним способом профілактики гіпертонії, інсульту та інших серцево-судинних захворювань.

ВООЗ однією зі своїх глобальних цілей бачить скорочення глобального споживання солі до 2025 року на цілих 30%. Також популяризація здорового харчування в цілому допоможе зменшити кількість хворих на цукровий діабет, ожиріння та інші супутні з зайвою вагою захворювання.

Здорове харчування - це профілактика розвитку великої кількості неінфекційних захворювань. Серед них не тільки діабет, а й рак, серцево-судинні захворювання. Погіршує негативний ефект від неправильного харчування відсутність або недостатня кількість фізичної активності.

У ВООЗ попереджають: звичка правильно або неправильно харчуватися формується в ранньому дитинстві. Дитина схильна копіювати харчові звички батьків. Дуже добре на здоров'я людини в майбутньому впливає грудне вигодовування. Тому так важливо по можливості годувати малюка груддю, адже ніяка суміш не зможе за своїм складом повторити материнське молоко.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED