Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

З 2020 року рання діагностика новоутворень стане безкоштовною

З 2020 року рання діагностика новоутворень стане безкоштовноюЗгідно з повідомленням Національної служби здоров'я України, пакет медичних гарантій з весни 2020 забезпечить українцям безкоштовну діагностику новоутворень.
 
Дослідження для ранньої діагностики новоутворень - мамографія, гістероскопія, езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, цистоскопія та бронхоскопія - визначені пріоритетними послугами та будуть безкоштовними для українців.
 
Національна служба здоров'я України оплатить лікарням ці послуги за підвищеним тарифом.  У Програмі медичних гарантій на це виділено близько 1 мільярда гривень.
 
Про це повідомила прес-служба НСЗУ.
 
У НСЗУ уточнили, що на інструментальні дослідження для ранньої діагностики новоутворень слід обов'язково мати направлення від сімейного лікаря або іншого лікаря.
 
"Підставою для проведення безкоштовних інструментальних досліджень є вік пацієнта. Мамографія призначається жінкам 40 років і старше, гістероскопія - 50 років і старше. Езофагогастродуоденоскопія, цистоскопія, бронхоскопія для пацієнтів 50 років і старше, колоноскопія - 40 років і старше. Ендоскопія буде декількох видів, зокрема, діагностична з забором аналізу біопсії та з лікувальною маніпуляцією. Гістологічні обстеження теж входять у вартість, тобто будуть безкоштовними для пацієнта. Всі обстеження будуть проводитися з дотриманням стандартів знеболення" - пояснили в НСЗУ.
 
Щоб отримувати кошти за пріоритетним тарифом заклад має відповідати вимогам Національної служби здоров'я України.  Зокрема, мати сучасну медичну апаратуру: мамографія повинна проводитися тільки на цифровому мамографі, а для ендоскопії слід використовувати тільки відеотехніку.  Це – світові стандарти.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED