Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Оновлений список протипоказань до щеплень в Україні

Оновлений список протипоказань до щеплень в УкраїніДнями Міністерством юстиції було зареєстровано наказ від Міністерства охорони здоров'я, в якому оновили ряд протипоказань і запобіжних заходів до профілактичних щеплень згідно з календарем.

Прес-служба Міністерства охорони здоров'я повідомила, що таке оновлення дозволить гармоніювати українське законодавство з пропозиціями Національної технічної групи експертів з питань імунізації, фундаментом яких є ВООЗ.
 
У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що в затверджений перелік не додавали нових протипоказань: «Поліпшення опису процедури щеплення допоможе лікарю точно визначати абсолютні протипоказання і свої дії в конкретних ситуаціях», - зазначають у відомстві

Наразі, протипоказання для людей, у яких може бути алергічна реакція на певні компоненти вакцини, систематизовані відповідно допустимих алергенів: яєчний білок, латекс, лактоза.

«Протипоказання для людей з первинним імунодефіцитом були розділені за типами імунодефіциту.  Окремо виділили рекомендації для вакцинації людей, що живуть поруч з людиною, яка має важку імуносупресію, імунодефіцит.  Наприклад, люди з імунодефіцитом повинні уникати підгузників малюка, якого вакцинували ротавірусної вакциною протягом 4 тижнів.  Для людей з ВІЛ-інфекцією описали застереження для кожної вакцин», - пояснили в Міністерстві охорони здоров'я.
 
Також, описані рекомендації по вакцинації від грипу протягом сезону жінкам, які планують вагітність або вагітним.
 
Немовлята, які в контакті з вагітної жінкою можуть бути щеплені ротавірусною вакциною, так само як і інші діти.

Описано про період вакцинації при лактації.  При щепленні інактивованими вакцинами або вакцинами, що містять живий вірус жінкам, які годують груддю, ніяк не зашкодить  їхньому здоров'ю або стану дитини.

Автор: Наталія Холявицька.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED