Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Сироватки проти дифтерії доставляють в кожну область

Сироватки проти дифтерії доставляють в кожну областьУ листопаді було отримано у якості гуманітарної допомоги 250 флаконів дифтерійного антитоксину.  150 з них були передані від ПРООН та ще 100 надало Посольство Республіки Індія в Україні.
 
В кінці листопада був створений централізований запас сироватки, що дозволить швидко передати необхідну кількість доз для надання допомоги, в разі необхідності.
 
Найближчим часом сироватку будуть направляти в регіони України.  38 флаконів дифтерійного антитоксину вже доставили в Закарпатську область.
 
Також, існує запас сироватки в областях, який був отриманий ще в серпні 2019 року у якості гуманітарної допомоги від ВООЗ.
 
Дифтерійний антитоксин використовується виключно для лікування дифтерії.  Кількість доз та необхідність введення визначається лікарем.
 
Зараз в Україні є понад 5 млн. доз вакцини від дифтерії, які розподілені по всіх регіонах. Протягом грудня регіони додатково отримають 75 тис. доз вакцини для профілактики дифтерії та правця адсорбованого (АДС), які вже були доставлені ​​в Україну.
 
Зробити щеплення можна абсолютно безкоштовно, звернувшись до свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з  яким ви підписали декларацію.
 
Станом на кінець листопада 2019 в Україні було встановлено 23 діагнози "дифтерія".

Автор: Наталія Холявицька.


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED