Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

ЦГЗ України створив мапу для зручного пошуку лабораторій, в яких проводиться діагностика вірусних гепатитів

ЦГЗ України створив мапу для зручного пошуку лабораторій, в яких проводиться діагностика вірусних гепатитів Новий інструмент показує державні лабораторії по всій Україні, які надають послуги з діагностики вірусних гепатитів. Мапа допоможе знайти найближчу лабораторію, в якій проводиться призначене обстеження.

Мапа доступна за посиланням (шукайте внизу сторінки).

У налаштуваннях мапи можна обрати тип вірусу гепатиту (В,С), який вам потрібно перевірити, маркер та метод тестування. Відповідні лабораторії будуть відображені на мапі, і можна буде обрати для себе найбільш зручну за розташуванням. Для того, щоб пройти тестування, потрібно мати направлення від лікаря.

За оціночними даними в Україні 5% (2 107 660) всього населення інфіковано гепатитом С, з яких у 3,6% (1 517 515) хронічний гепатит С. Під медичним наглядом станом на початок 2019 року перебуває тільки 82 654 осіб - 5,4% від усіх інфікованих. Це свідчить про високий рівень недовиявлення гепатиту.  Щодо гепатиту В, згідно з оцінками експертів, в Україні інфіковано 1,5% (632 298) осіб, з яких лише 3,7% (23 687) станом на початок 2019 року перебувають під медичним наглядом.

Гепатит - захворювання печінки запального характеру, як правило вірусного походження. При відсутності належного лікування, в інфікованої людини з високою вірогідністю може виникнути цироз або рак печінки.

На сайті ЦГЗ можна знайти більше інформації про вірусні гепатити, шляхи їх поширення, діагностику та лікування.

Джерело: phc.org.ua 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED