Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Ініціатива студентів-медиків: відбулася літня школа з нейро- та кардіофізіології

Ініціатива студентів-медиків: відбулася літня школа з нейро- та кардіофізіології12-18 серпня 2019 року у Львові відбулася літня школа для студентів-медиків «Integrative Approaches in Systems Physiology». Програма літньої школи готувалася у співпраці з німецькими фахівцями. 9 професорів з німецьких університетів ділились своїм досвідом з українськими студентами.

Мета школи – поглибити знання нового покоління української медичної спільноти у сфері нейро- та кардіофізіології, ознайомити із сучасними підходами у лікуванні нервових та серцево-судинних захворювань, допомогти популяризувати новітні освітні концепції – peer-teaching (викладання від студентів для студентів) та blended-learning (E-Learning). Також літня школа мотивує студентів-медиків та лікарів-інтернів до кооперації з міжнародними партнерами та реалізації нових ініціатив. Зрештою школа спрямована на покращення якості медичної освіти в Україні. 

Літня школа інтегрувала три новітні концепти викладання у сфері медицини – самостійну підготовку студентів за допомогою онлайн-платформи «Teaching Medical Skills», туторіуми (лекції від студентів для студентів - концепт «peer-teaching») та доповіді німецьких фахівців про найновіші наукові дослідження й терапевтичні підходи. 

Участь у школі взяли 50 студентів-медиків 3-6 курсів українських медичних університетів та лікарів-інтернів на стипендіальній основі. Німецько-українське академічне товариство (http://ukrainet.eu), проект «Teaching Medical Skills», що об‘єднує студентів-медиків українських та німецьких університетів й розвиває концепт „peer-teaching“ у сфері медичної освіти (https://tms.team/), 9 провідних науковців і клініцистів з університетів Тюбінгена, Мюнхена, Любека та Гомбурга готували програму школи. Викладання відбувалося англійською мовою. 

У рамках підготовки до літньої школи була створена онлайн-платформа «Teaching Medical Skills» - доступ до сучасних навчальних матеріалів, розроблених відповідно до європейських стандартів матимуть студенти-медики з усієї України.

Літня школа реалізується зокрема силами студентського освітнього проекту «Teaching Medical Skills», ГО "Українська медична студентська асоціація" та за сприяння Німецької служби академічних обмінів (DAAD) та фінансової підтримки Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини.

У програмі школи, зокрема низка воркшопів для учасників про прийняття складних рішень в медицині, функціонування систем охорони здоров‘я в Німеччині та Україні, розбір клінічних випадків, а також за підтримки Українського католицького університету та Львівського національного медичного університету панельна дискусія з міжнародною участю для академічної спільноти Львова на тему «Роль клінічного науковця для лікарської практики».

Під час панельної дискусії 13 серпня обговорювали питання ролі медичних досліджень і клінічних випробувань в Україні і закордоном та роль у них студентів-медиків, як залучення студентів до клінічних досліджень може вплинути на якість медичної освіти в Україні, які навички варто набути студентам і чи є необхідність включити дану діяльність в навчальні програми, ситуацію у даній сфері в німецьких університетах. 

Окремою подією відбулася зустріч заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського у з учасниками школи. Разом обговорили трансформацію медичної освіти, що уже зроблено і що буде впроваджено у перспективі.

Джерело: http://moz.gov.ua


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED