Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Депутати підтримали ініціативу О.Богомолець про підвищення зарплат лікарям

Підвищення зарплат лікарямВчора голова Комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець провела в парламенті збір підписів під колективним депутатським зверненням до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням негайно внести зміни до Держбюджету-2018 та забезпечити підвищення зарплат медикам щонайменше на два тарифні розряди.

Крім того, велика група депутатів звернулася до голови уряду з настійливим проханням ліквідувати зрівнялівку в оплаті кваліфікованої і некваліфікованої праці медичних працівників.
 
За словами Ольги Богомолець, через низькі зарплати та вкрай важке матеріальне становище більшість українських медиків, особливо на периферії, перебувають за межею бідності. Попри те, що середня зарплата в Україні вже перевищила 7 тисяч гривень, середня зарплата лікаря вищої категорії складає лише 4359 гривень, а лікаря-хірурга вищої категорії — 5576 гривень.
  
Відсутність мотивації працювати за такі гроші та неналежні умови праці призвели до того, що тільки за останній рік за кордон виїхало понад 66 тисяч медиків. Дефіцит лікарів в Україні вже складає понад 40 тисяч осіб, а середнього медичного персоналу — 20 тисяч осіб.
 
За її словами, колективне депутатське звернення підписали близько 20 депутатів з усіх парламентських фракцій, і якщо буде потрібно — вона підійде до кожного депутата.
 
За таких умов забезпечити громадянам України належне медичне обслуговування — неможливо, тому держава має вжити всіх заходів для заохочення лікарів та збереження нашого наукового і медичного потенціалу, вважає Ольга Богомолець.
 
 
 Прес-служба народного депутата Ольги Богомолець 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED