Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Симптоми зниженого тиску і чим він небезпечний для здоров'я?

Як діагностувати низький тиск і чим він небезпечний?Гіпотонія – це досить розповсюджена хвороба, але не кожна людина відразу зрозуміє, що з нею відбувається, коли тиск знижується. Головний негативний вплив зниженого кров’яного тиску – уповільнений кровообіг.
Він, у свою чергу, спричиняє в мозку дефіцит кисню та корисних мікроелементів, які необхідні для його ефективної роботи.

Внаслідок цього мозок може відчувати кисневе голодування. Це призводить до іншого наслідку – смерті клітин та виникнення спонтанної серцевої недостатності. В деяких випадках таких змін в організмі достатнього для того, щоб спровокувати смерть. Якщо зниження кров’яного тиску відбувається часто, під удар потрапляє печінка та ендокринна система, з’являється великий ризик виникнення гормонального дисбалансу.

Як зрозуміти, що у вас знижений тиск? Сигналізувати про це будуть наступні симптоми: виникає запаморочення та нудота; шкіра стає блідою; хочеться спати й нічого не робити; на шкірі виступає липкий та холодний піт; відчувається погіршення зору.
Іноді симптоми зниженого тиску плутають з ознаками інсульту. В будь-якому випадку – вчасне звернення до лікаря значно підвищує шанс на успішне лікування.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED