Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому спати з мокрим волоссям шкідливо для здоров’я?

Чому спати з мокрим волоссям шкідливо для здоров’я?Звичка спати з мокрим волоссям однозначно не є корисною. Через це зранку зачіску буде дуже важко зробити, волосся стирчатиме в різні боки та буде неслухняним. Крім того, лікарі наголошують на тому, що сон з мокрою головою – це ще й шкідливо для здоров’я. У чому ж причини такого твердження?

По-перше, несвоєчасно висушене волосся цілком реально може викликати запалення волосяних цибулин. Це відбувається через переохолодження і призводить до таких наслідків, як випадіння волосся, почервоніння шкіри під ним, поява гнійників на голові, свербіння і навіть біль.

По-друге, звичка спати з мокрим волоссям може спровокувати появу алергії та навіть астми. У чому ж взаємозв’язок? Все просто: якщо ви миєте голову на ніч, ваша подушка стає вологою, і в ній можуть почати активно розмножуватися різні патогенні бактерії, грибки та пилові кліщі. Тому з часом може з’явитися хронічний нежить, кашель чи навіть напади астми, і все це лише через мокре волосся вночі.

По-третє, вологе волосся вночі провокує появу лупи. Вологе середовище активує процес розмноження певного грибку, який викликає лущення та лупу. Він є на шкірі голови у кожної людини, але може ніяким чином себе не виявляти до настання сприятливих для себе умов. Мокра голова вночі – це однозначно прекрасне середовище для розмноження даного грибка.

По-четверте, через звичку спати з мокрим волоссям воно з часом стає ламким. Про це говорять дерматологи: вологе волосся дуже вразливе та легко розтягується. А коли людина під час сну перевертає голову з боку в бік та треться об подушку, воно ламається. В результаті значно погіршується здоров’я та зовнішній вигляд волосся.

По-п’яте, через мокре волосся людина може елементарно застудитися, особливо якщо в приміщенні, де вона спить, не дуже тепло. Уві сні тіло людини практично не рухається, через це під час висихання шкіра голови починає швидко охолоджуватися. Результат – ймовірність захворіти навіть від невеличкого протягу.

Ще з дитинства нам говорили, що не можна спати з мокрим волоссям. Виявляється, деякі поради наших мам та бабусь мають цілком логічне підґрунтя. Сон з вологою головою – це дійсно шкідливо ля здоров’я. 

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED