Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Продукти, які сприяють покращенню роботи мозку

Продукти, які сприяють покращенню роботи мозкуІнтенсивність роботи головного мозку залежить від багатьох зовнішніх факторів, зокрема й від того, що ми їмо. Існують продукти харчування, які рекомендовано вживати для покращення пам’яті, підвищення працездатності.

До продуктів, які покращують роботу мозку, належать:

Грецькі горіхи. В них є лецитин, що позитивно впливає на роботу мозку та активує пам’ять. Недаремно горіх схожий на маленький макет мозку. Усього 5 молодих грецьких горіхів забезпечать добову потребу людини у вітаміні С, який необхідний для швидкості реакцій та мислення. Горіхи попереджають передчасне старіння мозку, до того ж, вони корисні в умовах підвищеного радіаційного фону. Слід пам’ятати про високу калорійність горіхів, занадто багато їх їсти не варто.

Морська риба. Морська та океанічна риба багата на йод, що покращує розумові здібності людей, є профілактичним засобом проти кретинізму. Така риба, як лосось, форель, кета тощо регулює рівень холестерину в крові та покращує стан судин. Завдяки рибі серце та мозок працюють краще. Цей продукт слід їсти хоча б раз на тиждень.

Какао. Боби какао містять антиоксидант – флаванол. Він покращує кровообіг у мозку. Вживання какао є профілактикою розвитку хвороби Альцгеймера, що розвивається через дегенерацію нервових клітин та характеризується зниженням інтелектуальних здібностей. Чашка какао на день допомагає покращити роботу мозку та попередити розвиток склерозу.

Чорниця. В чорниці є антиоксиданти, які захищають організм від хвороб мозку, пов’язаних із віковими змінами. Вживання чорниці покращує пам’ять, еластичність стінок кровоносних судин, регулює кров’яний тиск.

Помідори. В помідорах міститься антиоксидант, який допомагає позбутися від вільних радикалів, що ушкоджують клітини мозку та призводять до слабоумства. Також ці овочі захищають мозок від старіння.

Оливкова олія. Це джерело жирних кислот, які захищають мозок від вікових ушкоджень. Крім цього, оливкова олія знижує тиск та рівень холестерину в крові, що позитивно впливає на роботу мозку.

Чорна смородина. Вона є природним джерелом вітаміну С, який покращує жвавість розумової діяльності. Ця смородина запобігає розвитку хвороби Альцгеймера.

Червоне вино. Помірна кількість червоного вина підвищує імунітет нервових клітин мозку. У невеликих дозах цей напій знижує швидкість вікових змін у судинах мозку та зменшує ризик інсультів. Але тут важливе відчуття міри: зловживання вином призводить до дегенерації мозку.

Також для мозку корисно вживати броколі, гарбузове насіння, яблука, шпинат, чорний шоколад тощо. Загалом для нормальної роботи цього надзвичайно важливого для людини органу необхідно їсти здорову та поживну їжу, насичену вітамінами та корисними мікроелементами.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED