Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому восени починає випадати волосся?

Чому восени починає випадати волосся?Восени багато хто зіштовхується з проблемою інтенсивного випадіння волосся. Чому ж так відбувається, як зарадити проблемі? Чи можна зберегти волосся здоровим незалежно від пори року?

Причини випадіння волосся восени

До головних причин інтенсивного випадіння волосся саме в осінній період належать наступні:
  1. Різке зниження кількості гормону естрогену в організмі. Саме в період пожовтіння та опадання листя з дерев кількість естрогену знижується. Тож процес випадіння волосся та початку росту нового задуманий природою саме на осінь.
  2. Зміна температурного режиму. Холод, від якого судини голови відвикли за літній період, звужує їх, це порушує кровопостачання волосяного фолікула. Разом з кров’ю до волосяних цибулин перестають потрапляти в повній мірі й поживні речовини, це й провокує випадіння волосся.
  3. Надмірне перебування влітку під прямими сонячними променями. Про шкоду ультрафіолетового опромінення для організму людини говорили вже багато, проте воно шкодить людині навіть у віддаленій перспективі. Ультрафіолет підвищує активність тестостерону та збільшує кількість вільних радикалів, відповідальних за перехід волосся у стадію випадіння. Тож надмірна засмага влітку дасть про себе знати восени.
  4. Брак вітамінів, що надходять до людини з їжею. Осінній сезон вже далеко не такий багатий на природні вітаміни, як літній, тому їхній дефіцит відчуває на собі волосся, шкіра, нігті тощо.
  5. Стрес. До похолодання слід ще додати початок навчального року, закінчення відпустки, скорочення світлового дня. Через всі ці стресові фактори організм починає менше виробляти серотоніну, так званого гормону щастя. Людина стає більш збудженою, це впливає на звуження судин, порушення кровопостачання волосяних фолікул та випадіння волосся.
Що ж можна зробити для спасіння волосся? Слід уникати переохолодження голови, насити шапку, повноцінно та поживно харчуватися. Спробувати укріпити волосся можна за допомогою спеціальних шампуней та інших косметичних засобів. Якщо у людини немає супутніх проблем зі здоров’ям, природний процес осіннього випадіння волосся повинен закінчитися за 4-6 тижнів.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED