Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Починати ранок зі склянки води з лимоном корисно для здоров’я: висновки лікарів

Починати ранок зі склянки води з лимоном корисно для здоров’я: висновки лікарівРанок – відповідальна пора для людини. Адже від того, яким буде сніданок, багато в чому залежить самопочуття впродовж усього дня. Лікарі радять починати свій день зі склянки теплої води з соком лимону. Цей тонізуючий напій позитивно впливає на роботу внутрішніх органів людини, укріплює імунну систему.

Склянка лимонної води натщесерце допоможе ефективно функціонувати кишківнику людини та всьому шлунково-кишковому тракту. За допомогою такого простого методу можна забути про закрепи та інші неприємності. Ще ефективнішим напоєм буде склянка теплої води з чайною ложкою лимонного соку та чайною ложкою меду.

Нирки та печінка також будуть вдячні за подібний початок ранку. Лимонна вода попередить утворення каменів та захистить від інших досить серйозних хвороб, пов’язаних з цими органами.

Стан шкіри людини теж напряму залежить від того, що, коли і в якій кількості вона їсть та п’є. В лимоні є багато вітаміну С, який допомагає розгладжувати неглибокі зморшки на шкірі та не допускати появи нових. Крім того, склянка лимонної води зранку виводить з організму багато токсинів та шлаків.

Вода із соком лимону допомагає покращити обмін речовин в організмі людини. Крім того, це чудовий засіб для гарного засвоєння їжі. Також лимон має властивості, які здатні боротися із зайвими жировими відкладеннями, а отже, фігура буде більш стрункою. Не секрет, що дуже часто на ожиріння страждають люди, у яких порушений обмін речовин. Лише одна склянка лимонної води щодня не допустить цих фатальних порушень.

Ще одна не менш корисна властивість цього ранкового напою – він покращує настрій та самопочуття. На противагу каві, яка обезводнює організм, вода з лимоном позитивно впливає на роботу всіх внутрішніх органів, і це відображається на загальному самопочутті, як моральному, так і фізичному.

Почати ранок зі склянки води з лимонним соком – це так просто. І нехай спочатку доведеться вставати трохи раніше, щоб приготувати напій, ці зайві 5 хвилин варті того: настрій буде бадьорий, організм функціонуватиме краще. Людина відчуватиме себе здоровішою та веселішою. Іноді необхідно користуватися тим, що може запропонувати нам природа, і самостійно дбати про своє здоров’я.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED