Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Перші ознаки вагітності – ще до затримки місячних

Перші ознаки вагітності – ще до затримки місячнихПерші явні ознаки того, що вагітність настала, зазвичай проявляються уже після затримки місячних, до цього часу основна маса жінок навіть не підозрює про свій новий стан. Проте ті пари, які планують вагітність або ж навпаки бояться її настання, хочуть дізнатися про можливий розвиток подій раніше. Тож, чи можливо зрозуміти, що жінка завагітніла, ще до того, як відбулася затримка чергової менструації? З медичної точки зору – ні, але існують симптоми, які здатні підказати, що запліднення відбулося.

Ознаки вагітності у перші дні після зачаття наступні

  1. Кров’янисті виділення жовтувато-коричневого кольору, невеликі, відмінні від менструації. Їх називають імплантаційними, вони означають, що ембріон саме зараз прикріплюється до стінок матки.
  2. Слабкість, хронічне відчуття втоми, головний біль. Рівень прогестерону в організмі жінки змінюється, вона відчуває, що швидко втомлюється, постійно хоче спати.
  3. Припухлість грудей. Одразу після зачаття молочні залози готуються до майбутнього вигодовування малюка, груди стають дуже чутливими, до них може бути боляче торкатися, вони трохи збільшуються у розмірі, ніби наливаються.
  4. Зміна смакових вподобань. Жінка може різко захотіти їжу, яку раніше зовсім не любила, а від звичної її буває нудить. Токсикоз може з’явитися пізніше, але перші напади нудоти вже дуже ймовірні.
  5. Часті сечовипускання. У жінки змінюється гормональний фон, кров приливає до органів малого тазу, функціонування нирок теж поступово змінюється, налаштовується під «новий режим роботи». Результат – часті сечовипускання, природу яких жінка не може зрозуміти.
До менш розповсюджених ранніх симптомів вагітності відносять: невеликі поколювання всередині матки, підвищене слиновиділення, біль внизу спини.

Всі ці симптоми вагітна жінка може відчувати, а може і ні. Найкраще факт зачаття покаже затримка місячних на 7-10 днів, позитивний тест на вагітність та висновок лікаря-гінеколога. Тож не треба поспішати, у цьому питанні є сенс просто почекати, і природа сама дасть знати, буде у світі нове життя, чи ні. Адже на таких ранніх строках вагітності не можна абсолютно ніяк вплинути на процеси, що відбуваються. Можна лише спостерігати та сподіватися на той результат, який буде оптимальним для даного етапу життя.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED