Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Які тренди здорового способу життя нам очікувати у 2021 році?

Які тренди здорового способу життя нам очікувати у 2021 році?Залишившись у 2020 році наодинці з собою, в умовах пандемії більшість людей переосмислили свій спосіб життя, а точніше перенаправили його у правильне русло. Відсоток людей, який дбає про дотримання правил асептики та антисептики, правильно харчується та займається спортом значно виріс. Тому розберемо детальніше, що цього року буде актуальним серед прихильників ЗСЖ, а що пора визнати недієвим.
  • Здорове харчування
Наразі нові сенсаційні дієти все більше відходять на задній план, оскільки ми розуміємо, що їх результат є короткочасним. Тим паче, що не для всіх підходить той чи інший тип харчування. Так славнозвісна кето дієта застосовується виключно за призначенням лікаря, як альтернативна терапія при різних видах епілепсії та психічних розладах. Самостійне тривале та надмірне вживання жирів може спричинити розвиток діабету та запальних процесів в організмі.
 
Тому все більше уваги приділяється здоровій їжі. Так у зв'язку з пандемією ми стали більше звертати на природні харчові продукти, які містять цинк, залізо, вітамін С та D, адже вони дають можливість підтримувати імунітет на високому рівні. 
Зазначимо, що продовольча та сільськогосподарська організація ООН оголосила 2021 Міжнародним роком овочів та фруктів. Робиться акцент на те, щоб овочі та фрукти стали основою здорового харчування й населення включало їх у свій щоденний раціон. А не корисним жирам та цукру при цьому оголошується бойкот. 
Дуже важливо мати індивідуальний підхід до харчування, тобто адаптувати його до кожної людини окремо на тривалий час, а ще краще довічно.
Пам'ятайте, що не дивлячись на те, що здорові звички є рутинними та потребують певного планування, однак вони є важливим складником для профілактики й лікування захворювань та для збереження здоров’я.
  • Мода на “здорові” гаджети
Мода на здоров'я все тісніше починає переплітатися зі штучним інтелектом. Наразі йде мова про застосування смартдевайсів, які дають можливість контролювати здоров'я та якість життя. Так з цією метою зріс попит на придбання пульсоксиметрів, тонометрів та глюкометрів. 
  • Психотерапія
Ментальному здоров'ю тривалий час не приділялося необхідної уваги. Відвідування психотерапевта було на кшталт чогось ганебного. Однак це було колись. Сьогодні ж це є звичайним явищем, яке допомагає підтримувати в нормі психічний стан людини. В умовах пандемії коронавірусу не є виключенням проходження сеансів в режимі-онлайн.
  • Дотримання режиму сну
На початку пандемії, коли ми знаходилися в умовах карантину все більше було запитів про боротьбу з безсонням. І це й не дивно, адже залишивсь вдома ми дозволяли собі засиджуватися до пізнього часу за переглядом фільму, а потім могли спати до обіду. Однак правила здорового сну залишаються незмінними: перед сном відключати всі гаджети, лягати (до 23:00) та прокидатися в один і той же час.
  • Очищення повітря
Існує велика ймовірність, що очищувач повітря стане самим популярним приладом для домівок й не тільки. Бактерицидний рециркулятор - прилад, для знезараження повітря має ряд переваг: компактний, легко транспортується по кімнатах, має високу ефективність, а основне може працювати в присутності людей без заподіяння шкоди.
Навіть при скасуванні локдауну корисні звички людей навряд дадуть про себе забути, тим паче, що за це період бактерицидний рециркулятор доказав свою ефективність у боротьбі з вірусами, бактеріями та патогенними грибками.
  • Антисептики 
Окрім того, щоб антисептик просто був у 2021 році акцентують на більш його ретельному виборі. До головних вимог належить: відсутність їдкого запаху, не дивлячись на вміст спирту та щадний вміст, щоб уникнути надмірного пересушування шкіри.
Тому продовжуємо і далі дбати про своє здоров'я, використовуючи при цьому перевірені дані та сертифіковані прилади. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм