Перевозка больных

ТОП-7 фактів про віруси

ТОП-7 фактів про вірусиВіруси – це інфекційні агенти, які мають неклітинну форму життя, і водночас відтворюються тільки усередині живих клітин.

Віруси нечутливі до антибіотиків


Функція антибіотиків спрямована на усунення життєздатності бактерій, в результаті чого вони втрачають здатність ділитися та гинуть. Препарат, який здатний впливати так на віруси й при цьому не шкодити здоров'ю, поки не існує (оскільки, віруси не діляться та не мають свого метаболізму). У випадках застосування антибіотиків при ГРВІ або грипі обґрунтовується наявністю ускладнень вірусної інфекції, а саме приєднанням бактеріальної інфекції. Тому, не потрібно приймати антибіотики при перших ознаках ГРВІ.

Коронавірус вражає людей та тварин


Коронавірус досить підступний «агент». Він здатний імітувати певні молекули, які затягуються рецепторами наших клітин. Якщо говорити простою мовою, корона вірус підробляє документи особистості, для того, щоб опинитися всередині кімнати з закритим доступом.

Майже кожен є носієм вірусу герпесу


Ймовірність, що у Вас немає вірусу герпесу, досить мала. Існує вісім типів цього вірусу, від простого та генітального до тих типів, які мало вивчені (вони проявляються необґрунтованим висипом на тілі).

Вірус герпесу досить стійкий у зовнішньому середовищі, й при наявності його у одного члена сім'ї висока ймовірність зараження протягом доби всіх інших рідних в будинку.

При потраплянні в клітину вірус герпесу здатний перебудовувати з'єднання ДНК, та перетворювати клітину в машину по самовиробництву.

При постійній втомі необхідно звернутися до імунолога


При виникненні у людини відсутності сил на постійному рівні, може говорити про наявність синдрому хронічної втоми.

Найчастіше синдром хронічної втоми може свідчити про наявність вірусу Епштейна-Барр (вірус герпесу 4-го типу). Його неможливо вилікувати, але можливо зупинити процес його копіювання та покращити стан імунної системи.

Профілактичні заходи для запобігання вірусу


Звичайно ж, запобіжні заходи можуть змінюватися, залежно від виду збудника та способу його передачі, але одним з постійних необхідних заходів є:
  • миття рук;
  • очищення води та правильне приготування їжі;
  • термічна обробка, при якій продукт піддається впливу тепла або холоду;
  • уникати контакту з хворими людьми;
  • безпечні статеві стосунки, з використанням бар'єрних методів контрацепції.

Чому саме корона?


Коронавірус (2019-nCoV) має таку назву завдяки своїй формі. При детальному огляді під мікроскопом було виявлено шипи, які нагадують корону. Саме завдяки їм вірус потрапляє в клітину.

Холод не викликає вірусні інфекції


Потрібно пам'ятати, що грип або ГРВІ не викликаються холодним повітрям (найчастіше певні віруси не мають тривалу життєздатність на вулиці).  Ризик захворіти виникає при контакті з хворою людиною.  Також велику роль становить стан імунної системи та опорна функція слизових оболонок (носа / ротової порожнини).
 
Подбайте про своє здоров'я та про здоров'я ваших близьких людей!  При виникненні симптомів захворювання повідомте свого сімейного лікаря, для надання своєчасного лікування.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм