Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Кільця Венери або чому виникають складки на шиї?

Кільця Венери або чому виникають складки на шиї? Поява ліній на обличчі та шиї є неминучим процесом старіння, які при впливі певних факторів можуть мати більш ранній початок.

Насамперед варто відзначити, що шия на відміну від обличчя є ділянкою тіла про яку досить часто забувають. Тому дана ділянка залишається відкритою та незахищеною від сонця, що і може привести до появи ранніх складок та зморшок.

Деякі з основних факторів, які викликають горизонтальні лінії на шиї

  1. Вплив сонця. Варто розуміти, що сонцезахисний крем блокує УФ-промені, але лише в місцях його нанесення. Тому якщо не нанести сонцезахисний крем на шию, це призведе до руйнування колагену та еластину, утворенню горизонтальних ліній, зморшок та також в’ялості шкіри.
  2. Генетичний фактор. Людина може бути схильною до появи горизонтальних ліній на шиї ще в ранньому віці. 
  3. Пологова травма. Коли відбувається напруга м'язів шиї, вона коротшає, і у немовляти її майже не видно. У пацієнтів із «кільцями Венери» практично завжди спостерігаються й інші ознаки родової та набутої травми: сколіоз, сутулість, асиметрія обличчя та ін. Згодом, шия стає довшою, адже все тіло росте, але напружений стан зберігається і переходить на підшкірну фасцію й шкіру, що проявляється у вигляді кругових зморшків на шиї.
  4. Тонка шкіра на шиї.
  5. Зневоднення шкіри.
  6. Повторювані рухи. 
  7. Низька фізична активність.
  8. Перенапруження під час виконання вправ у тренажерному залі.
  9. Постійне сидіння з опущеною головою (під час використання гаджетів).
  10. Слабкість сполучної тканини.

Тактика

Якщо дефект був спричинений родовою або набутою травмою варто приділи увагу їх наслідкам. А саме покращити кровопостачання або зняти напругу з м'язів шиї.
Зменшити та запобігти лініям шиї можливо як за допомогою доглядових засобів, так і певним діям. Зверніть увагу на те, як ви тримаєте телефон. Адже усі зморшки частково викликані повторювальними рухами. Звідси можливі й зморшки навколо рота у людей які палять.
 
Щодо засобів догляду, то спеціалісти рекомендують застосовувати сироватку з вітаміном С, ретиноїди, сонцезахисний крем. Доведено, що використання крему SPF не менше 30 щодня з повторенням його принаймні кожні 2-3 години, зменшує ознаки старіння шкіри. Варто доглядати за шкірою шиї в пріоритеті, так само як і за обличчям, використовуючи м’які миючі засоби, делікатні пілінгові продукти, зволожувальні креми та навіть маски.

Все більше і більше людей звертаються до ін'єкцій ботоксу як засобу боротьби з нормальним старінням і зморшками, пов’язаними з шиєю. Дослідження показали, що ботокс також має здатність полегшувати хронічний біль у шиї. Однак ін'єкції ботулотоксину мають тимчасовий ефект. На тривалість результату впливатимуть певні фактори, від віку до еластичності шкіри. Загалом дія зберігається від 3 до 4 місяців.
Коли мова заходить про глибші горизонтальні лінії шиї, наповнювачі з гіалуронової кислоти роблять чудову роботу, мінімізуючи їх зовнішній вигляд.

Важливо розуміти, що не існує еліксиру вічної молодості! Дуже багато залежить від щоденних звичок та спеціальних дій.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм