Перевозка больных

Аденома простати – небезпечне чоловіче захворювання

Аденома простати – небезпечне чоловіче захворюванняВідвідувати лікаря потрібно не лише з появою симптомів, але й для профілактичних оглядів.  Як показує практика, аденома простати зустрічається у кожного третього чоловіка віком від 50 років. Пройти діагностику у Львові у https://urosvit.com/adenoma-prostati/ може кожен чоловік. Чому важливо регулярно проводити дослідження? З віком, у передміхуровій залозі відбуваються зміни і може з'явитися гіперплазія. Новоутворення доброякісне, але може зростати. Зі зростанням пухлини, росте і залоза. Якщо нічого не робити, то з'являться проблеми із сечовипусканням.

Чому з'являється аденома простати?

Є безліч причин, через які може з'явитися захворювання, але найпоширенішим є запалення. У чоловіків передміхурова залоза росте до 25 років, і до 40 років, її розміри не змінюються. З віком ріст може відновитися, і з'явиться гіперплазія. Але вона є не у всіх, тому що її поява залежить від багатьох факторів. Для проведення діагностики, ви можете звернутися до Urosvit, і вирішити проблему відразу після її появи.

Іншими факторами, які можуть вплинути на появу пухлини, є:
  • Нечаста активність у особистому житті;
  • Сидячий спосіб життя;
  • Куріння;
  • Хронічні захворювання;
  • Підвищений тиск;
Усього є 4 види пухлини: зростаюча у бік прямого кишечника, під сечовим міхуром, зростаюча убік сечового міхура і змішана.

Розвиток гіперплазії відбувається у кілька стадій:
  • Компенсація: ніяких неприємних відчуттів немає, тому виявити проблему можна лише на прийомі у уролога;
  • Субкомпенсація – під час сечовипускання з'являється біль, починає накопичуватись залишкова сеча;
  • Декомпенсація – порушення функції сечового міхура;
Чоловікам рекомендується регулярно відвідувати лікаря, щоб виявити проблему на початковій стадії.

Чи піддається аденома простати лікуванню?

Сучасна медицина пропонує кілька варіантів вирішення проблеми. Лікування спрямоване на покращення якості життя. При слабко виражених симптомах лікар може запропонувати спостереження за станом і порекомендувати змінити спосіб життя. Якщо проблему виявлено на початковій стадії, то проводиться медикаментозне лікування з використанням антибіотиків, імуномодуляторів та інших препаратів. Якщо лікування неефективне, то проводиться операція. Вона може бути класичною чи малоінвазивною. Лікар приймає рішення для кожного пацієнта, ґрунтуючись на його стані.

Набагато простіше уникнути появи аденоми, аніж потім займатися її лікуванням. Регулярні огляди у уролога дозволять знизити ризики появи проблеми, і дадуть можливість отримати рекомендації, як уникнути її появи. Якщо у вас з’явилися скарги, то звернутися до лікаря потрібно одразу.

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED