Перевозка больных

Як правильно чистити зуби

Як правильно чистити зуби Блискуча та привітна усмішка — це залог успіху і привабливості для кожної людини.  На жаль, на білизну емалі впливає дуже багато негативних чинників. Це філіжанка кави зранку, келих червоного вина за вечерею, а також приймання ліків, генетика та не досить ретельний догляд. Аби якомога рідше згадувати такі слова як карієс, пломба чи флюс, до правильної процедури чищення зубів треба привчатися із самого дитинства. 

Інструкція покрокового очищення ротової порожнини

Перед тим, як перевірити, чи правильно ви виконуєте чищення, подивіться на зубну пасту та щітку. Можливо, спершу потрібно замінити їх. У складі пасти обов’язково має бути фторид із маркуванням вмісту 1,350–1,500 ppm для дорослих. Для найбільш ретельного очищення ротової порожнини краще підійдуть електричні щітки для зубів середньої або м’якої жорсткості. Вони прибирають наліт ефективніше.

Якщо все це ви вже маєте, приступайте до справи:
  1. Із широко відчиненим ротом чистіть зуби невеликими ділянками, тримаючи щітку під кутом 45° до поверхні. Щоразу робіть п’ять поворотних рухів згори до низу. Це має тривати 2-3 хвилини. 
  2. Вертикальними рухами акуратно обробіть внутрішню поверхню зубів. 
  3. Пройдіться жувальними поверхнями горизонтальними жестами.
  4. Для ретельного очищення зубних проміжків зімкніть щелепи та ще раз проведіть щіткою зоною усмішки. 
  5. Прополощіть ротову порожнину ополіскувачем із фтором або чистою теплою водою. 
  6. Вечірню процедуру доповніть використанням зубної нитки, аби видалити залишки їжі. 
Чистити ротову порожнину достатньо двічі на день — зранку та перед сном. Після кожного вживання їжі проводити процедуру не потрібно, використовуйте жуйку або ополіскувач. 

Відбілюємо зуби вдома

Білизна емалі із часом блякне навіть за ретельного догляду. Її повернення в стоматологічній клініці коштує недешево, тож пропонуємо вам скористатися декількома простими рецептами, які легко застосувати в домашніх умовах:
  • Очищенню зубів сприяють яблука, груші, морква та огірки. Включіть у свій денний раціон більше цих фруктів та овочів.
  • Лікарі радять додавати на зубну щітку трохи харчової соди. Також її можна змішати з яблучним оцтом. Цей варіант відбілювання найефективніший. Але тут головне — не переборщити. Адже часте використання соди може пошкодити емаль. 
  • Аналогічного ефекту можна досягти з харчовою сіллю. Нанесіть її на зуби, трохи потріть пальцем і сполосніть водою. Цю процедуру також не варто робити занадто часто.
  • В аптеці можна придбати стоматологічні фломастери або розчинні смужки для зубів. Вони містять перекис водню, який проникає в емаль та дає змогу відбілити її на 1–3 відтінки. 
  • З народних засобів підійде сухе листя шавлії. Їх можна купити в будь-якій аптеці або замінити на базилік. Перетріть і чистіть отриманим порошком зуби. 
Якщо ви будете виконувати всі ці поради регулярно, ефект блискучої та білої усмішки не змусить вас довго чекати!

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED